George Clinton in Watt George Clinton in Watt

Een kolkende avond funk zoals funk bedoeld is

, Tekst: Niels van Beers Foto's: Robert Tjalondo

George Clinton in Watt

Een kolkende avond funk zoals funk bedoeld is

Tekst: Niels van Beers Foto's: Robert Tjalondo ,

Al jaren luisterend naar vele hiphop klassiekers moest het er maar eens een keer van komen. Tijd om te achterhalen waar de mosterd vandaan komt. En George Clinton is het antwoord op al uw sample vraagstukken...

Een kolkende avond funk zoals funk bedoeld is

George Clinton. De oppervader van de funk en hiphop zoals we die tegenwoordig kennen. Als Dr. Funkenstein een euro zou hebben gekregen voor elke gebruikte sample, zou de man nu multi-mıljonair zijn.

Watt is niet uitverkocht vanavond. En dat betekent voldoende ruimte om te dansen. Watt is een perfecte zaal voor concerten van dit formaat. En gedanst wordt er. Logisch ook, want meneer Clinton en zıjn Funkadelic staan al ruim 30 jaar garant voor stevige dansbare funk.

Een klein jochie van hooguıt 9 jaar met een hoge hoed op kondigt de show aan en niet lang daarna knalt de retestrakke band erin met Standin' on the verge of gettin' it on. Stil blijven staan is onmogelijk en na een minuut of vijf komt Dr. Funkenstein himself het podium op. De oude man mag rekenen op een warm onthaal. De show is verder een aaneenschakeling van hits, aangekleed met gastzangers en zangeressen, maniakale pooiers, ballonnen, confetti, chicks op rollerskates en muzikanten van allerlei pluimage. Het is een bonte bedoeling op het podium.

Alles tezamen: het perfecte geluid, de shows, de passages, hommages aan overleden sterren maakt dit tot een show van hoge kwaliteit. Was er dan echt niets aan te merken op deze show? Tuurlijk wel: na zo'n kleine anderhalf uur in de set valt er een enorm gat tijdens het veel te lang durende rock-ballad met veel te lange en gladde rocksolo show-off. Maar men moet ook af en toe naar het toilet. Dat doet echter niet af aan deze hoogstaande funk freakshow. Na twee uur en drie kwartier sluiten ze af met Atomic Dog, je weet wel dat nummer van Snoop Doggy Dogg. Werkelijk geweldige show!

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam