Dagboek van een muzikant Dagboek van een muzikant

"Komkommertijd"

, Tekst: Esther Hogervorst

Dagboek van een muzikant

"Komkommertijd"

Tekst: Esther Hogervorst ,

Ook deze maand deelt Esther Hogervorst met ons het lief en leed van haar leven als muzikant. Ze is drumster van de meiden punkrock band QueenBee en houdt voor 3voor12/Rotterdam bij wat het harde Rotterdamse muzikanten-leven zoal brengt.

"Komkommertijd"

Komkommertijd in de muziekwereld en zo ook in mijn band. Af en toe een festivalletje, bandleden die allemaal op vakantie gaan.. Ondergetekende moet de hele zomer aan de bak dus terwijl iedereen door komkommert, in de zon ligt en naar het strand gaat komkommer ik om in het werk. 

Maar! Komkommertijd is bij uitstek ook het moment voor opnames, afmixen en een heuse videoclip…  

Zo kwam het dus dat ik met mijn zongebruinde bandgenoten op een vrije vrijdagavond gebogen zat over wat ons script zou moeten worden. Moeilijk, moeilijk… Er werd voorgesteld om naakt te gaan, dat zou fans trekken, waarna opgemerkt werd dat het de verkeerde fans zouden zijn en dat trekken niet een woord was wat wij graag in deze zinsnede wilden zien.

Een Spicegirls persiflage dan…. 3 bandleden dreigden met spontane zelfontbranding als er op ‘dat’ soort schoenen gelopen moest worden in het openbaar.

Verkleed gaan? Hmmm .. als wat is dan altijd de grote vraag. Paashaas, dokter, politie agentes? Van alles kwam voorbij maar niemand kreeg er warme onderbuiksgevoelens van. 

Na een lange avond beraadslagen zijn we eruit gekomen. Wat het gaat worden? De hoofdrol is in ieder geval niet voor een naakte paashaas op Spice girl schoenen.  

Meer mag ik er niet over zeggen … 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam