The Sheer geeft voorproefje van nieuw album The Sheer geeft voorproefje van nieuw album

"Here and now and long before" meer ingetogen dan vorige werk

, Tekst: Linda Wimmenhove Foto's: Marcel van Leeuwen

The Sheer geeft voorproefje van nieuw album

"Here and now and long before" meer ingetogen dan vorige werk

Tekst: Linda Wimmenhove Foto's: Marcel van Leeuwen ,

Op 16 april zal The Sheer hun nieuwe album “Here and now and long before” officieel presenteren in De Melkweg. In Rotown vond zaterdag één van de try-outs plaats. De band had al aangekondigd dat het nieuwe album anders gaat klinken dan de eerste twee. Gedurende het concert wordt duidelijk dat The Sheer een meer volwassen geluid heeft gekregen.

"Here and now and long before" meer ingetogen dan vorige werk

Op 16 april zal The Sheer hun nieuwe album “Here and now and long before”  officieel presenteren in De Melkweg. In Rotown vond zaterdag één van de try-outs plaats. De band had al aangekondigd dat het nieuwe album anders gaat klinken dan de eerste twee. Gedurende het concert wordt duidelijk dat The Sheer een meer volwassen geluid heeft gekregen. De (Brit)pop sound met vrolijke, catchy songs is ingeruild voor een meer ingetogen geluid. The Sheer is hiermee overduidelijk een andere weg ingeslagen. De single “The Devil on his own” is hier een goed voorbeeld van.

De band bestaat inmiddels uit vijf bandleden. Jan Peter Hoekstra, gitarist van Krezip, is aan de band toegevoegd. Dat Jan Peter van toegevoegde waarde is, blijkt vooral bij de nummers waar het steviger gitaarwerk aan te pas komt. Daarnaast blijkt hij over een prima zangstem te beschikken.

De eerste helft van het concert is wat ingetogen. Zanger Bart checkt af en toe of het Rotterdamse publiek er nog wel is. Op het moment dat het publiek de aandacht dreigt te verliezen, knalt de band erin met twee stevige nummers, waaronder “Right now”.

Het publiek en de band worden hierna enthousiaster. De band geeft een energieke show weg en heeft zichtbaar plezier on stage. Dat het vanavond gaat om een try-out blijkt als Bart de eerste regels van een nieuw  nummer is vergeten. De band helpt hem op weg en de song kan toch gespeeld worden.

Te snel is het tijd voor het laatste nummer. Gelukkig komt de band nog terug voor een toegift. Het eerste nummer van de toegift “It only gets better” wordt door Bart alleen gezongen. Halverwege komt ook de rest van de band erbij.

Geconcludeerd kan worden dat The Sheer nog steeds een interessante band is of misschien wel interessanter is geworden. The Sheer verwacht ik deze zomer, onder het genot van een drankje, terug te horen op een festivalweide.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam