Release the Beast: hard, harder, hardst! Release the Beast: hard, harder, hardst!

De nacht was véél te kort...

, Tekst: Johan Antonissen Foto's: Wilko Miletić

Release the Beast: hard, harder, hardst!

De nacht was véél te kort...

Tekst: Johan Antonissen Foto's: Wilko Miletić ,

De tweede editie van release the Beast heeft naast de opname van een remix van Nobody Beats the Drum onder andere artiesten als Vicarious Bliss en Les Petits Pilous in petto voor het hippe publiek dat op dit feest is afgekomen.

De nacht was véél te kort...

Vanavond neemt Nobody Beats the Drum de videoclip van hun eigen geremixte nummer 'The Drum' op. Daarnaast heeft de organisatie het voor elkaar gekregen Vicarious Bliss deze avond op te laten treden. Als klap op de vuurpijl is ook Les Petits Pilous van Boysnoize Recordings uitgenodigd om het (gratis) feest onmogelijk te laten sneuvelen! Voor de deuren opengaan heeft 3voor12/Rotterdam nog een kort gesprek met de heren van Nobody Beats the Drum om kennis te kunnen maken met deze hippe artiesten.

Nobody Beats the Drum is Rogier van der Zwaag, Sjam Sjamsoedin en Jori Collignon. Rogier zorgt voor het beeldmateriaal tijdens het optredens van dit trio. Sjam, ookwel DJ $jammie The Money van Boemklatsch, is van het scratchen en het samplen. Het derde lid van de band is Jori Collignon, ook wel bekend als de toetsenist van C-mon & Kypski. Na deze korte introductie vertelt Rogier: “Nobody Beats the Drum is gestart in 2003 toen we elkaar tegen kwamen bij een sollicitatie”. Hij vervolgt: “Door de jaren heen hebben we veel tijd en energie in ons werk gestoken”. Sjam vertelt opgewekt verder: “Onze doorbraak is waarschijnlijk gekomen door de video van 'The Drum', die is zelfs gepost op het blog van Kanye West”. Enige minuten later vertelt Jori wat NBTD op Release The Beast van plan is: “Vanavond willen we beeldmateriaal opnemen voor onze remix van 'The Drum'. Zo kunnen we goed laten zien hoe onze live optredens zijn”. Tot slot vertelt Rogier met een brede glimlach: “Naast het uitbrengen van de remix EP van Purple Cactus, gaan we deze zomer touren. We zijn onder andere te zien op Solar, Artquake en Freefunk!”.

Nu is het tijd om te ondervinden wat Release The Beast te bieden heeft. De spits wordt afgebeten door de Rotterdamse Hugo+George. De twee heren geven een heerlijke set weg waarmee de avond authentiek wordt ingezegend. Enige tijd later, tijdens het optreden van NBTD is het tijd voor het opnemen van de videoclip. Nu is het wachten op Rogier om te zien wat het resultaat gaat worden.

Nu het publiek aardig begint te feesten door de geweldige muziek is de tijd aangebroken voor de snoeiharde electro die de flyer ons belooft. Het startschot wordt gegeven door Vicarious Bliss. De Fransoos draait erg leuke platen maar mixtechnisch is de heer een ramp. Later blijkt dat dit niet zijn schuld is, de mixer is gewoon kapot. Toch krijgt hij het voor elkaar om het publiek dansende te houden, een behoorlijke prestatie gezien de omstandigheden!

De set van Vicarious Bliss lijkt aardig hard en indringend. Toch presteren de heren van The Subs het om hier met groot gemak overheen te gaan. Het is knallen, menig toeschouwer staat met een strakke blik en een gebalde vuist op de indringende bassen te raven. Het duo speelt goed in op de zaal. Climaxen worden in deze live-set erg goed getimed en brengen het optreden op een heel nieuw niveau. Toch blijft ook de intensiteit van het optreden van The Subs achter bij de afsluiter van deze geweldige avond: Les Petits Pilous.

Hard, Harder, Hardst, zo ook bij Release The Beast. Les Petits Pilous brengt het allemaal: dubstep, vigid, electro en zelfs rave. Het beschonken publiek gaat op in de intense melodieën die worden afgewisseld met eentonige nummers afgeladen met diepe bassen. Een briljante einde van de nacht! Toch komt de afsluiter veel te vroeg, om kwart over vier staat iedereen zich buiten af te vragen hoe fijn het zou zijn als het feest twee uurtjes langer had kunnen duren.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam