Grote Prijs Zuid Holland: The Fifth Grote Prijs Zuid Holland: The Fifth

"Hoe omschrijf je een kameleon?"

, Redactie 3voor12Rotterdam

Grote Prijs Zuid Holland: The Fifth

"Hoe omschrijf je een kameleon?"

Redactie 3voor12Rotterdam ,

De finale van de Grote Prijs Zuid Holland komt er weer aan! 16, 18 en 19 april in Rotown en Watt strijden de muzikanten met elkaar om mooie prijzen in de wacht te slepen. Wij vroegen de Rotterdamse acts wie ze zijn, en waarom ze denken te gaan winnen! Tot aan de Grote Prijs kun je hier de artiesten leren kennen.

"Hoe omschrijf je een kameleon?"

Vertel! Wie, wat, waar?
Mijn naam is Arlindo dos Santos geboren op 29 november 1980. Ik groeide op in Rotterdam Noord in een gezin met vijf zoons, waarvan ik de jongste ben. Vandaar mijn artiestnaam “The Fifth”.
Door de muzikale achtergrond van mijn oudere broers was de interesse voor muziek al op vroege leeftijd bij mij opgewekt. Van daaruit ben ik mijzelf gaan ontwikkelen en dit heeft mij de artiest gemaakt welke ik de dag van vandaag ben.

Omschrijf je muziek voor iemand die er niets van weet:
“Hoe kan je een kameleon beschrijven?”. Dit is het eerste antwoord wat in mij opkomt.
Qua muziek kan ik mijzelf in vele muziekgenres verplaatsen en inleven. Ik ben een muziekmens! In mijn debuutproject vind je vleugjes terug van o.a. Soul, Jazz, Rock en Tropische/Kaapverdiaanse invloeden.

Hoe zijn jullie met muziek maken begonnen?

Mijn oudste broer Sebastiaan dos Santos (bandleider The Fifth) zag ik als kind vaak op zijn gitaar spelen. Ik keek stiekem mee en begon later zelf met zingen en het schrijven van teksten. Mijn interesses in muziek werden van daaruit groter en groter.. Op den duur ben ik gaan werken aan mijn eigen project welke gecomponeerd en geproduceerd is door muzikaal college en vriend Claudio da Graca, William Aurjo, Boy G Mendes (Kaapverdiaans pioneer) en Sebastiaan dos Santos en verder live ontwikkeld is d.m.v. de bandleden Leo Lauffer(drums), Manu Ramlhio (bas), Kiki Gomes(guitaar), Claudio da Graca(keys), Randell Heye (trompet), Sebastiaan dos Santos(bandleider acoustische guitaar), Melissa Fortes(backing vocals), Sonia Andrade(backing vocals), Milena Braga Tavares(backing vocals), en Arlindo dos Santos a.k.a The Fifth(lead). Later is de bas overgenomen door de Europees bekende bassist Ishaq van Niel.

Denk je te gaan winnen? En waarom?
Ik denk en weet dat wij onze uiterste best gaan doen. That’s it

Anything else we need to know? Geheime toekomstplannen?
Succes behalen om deuren te kunnen openen voor jonge Kaapverdiaanse talenten.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam