Grote Prijs Zuid Holland: Rikke Korswagen Grote Prijs Zuid Holland: Rikke Korswagen

"Over muziek hoef je niet zo te lullen"

, Redactie 3voor12Rotterdam

Grote Prijs Zuid Holland: Rikke Korswagen

"Over muziek hoef je niet zo te lullen"

Redactie 3voor12Rotterdam ,

De finale van de Grote Prijs Zuid Holland komt er weer aan! 16, 18 en 19 april in Rotown en Watt strijden de muzikanten met elkaar om mooie prijzen in de wacht te slepen. Wij vroegen de Rotterdamse acts wie ze zijn, en waarom ze denken te gaan winnen! Tot aan de Grote Prijs kun je hier de artiesten leren kennen.

"Over muziek hoef je niet zo te lullen"

Vertel! Wie, wat, waar?
Rikke Korswagen (1983) uit Rotterdam Charlois. Ik zing en speel op mijn acoustische/electrische gitaar, banjo, mondharmonica, lapsteel, en resonator... Als kind was ik altijd al helemaal weg van de beroemde fieldrecordings van Alan Lomax. Rauwe karaktervolle muziek, ontstaan in een geisoleerde omgeving ver weg van radio, televisie en internet. Mijn muziek is niet stricktly folk of blues, maar dit is wel sort of mijn mindframe.

Omschrijf je muziek voor iemand die er niets van weet:

Het is echt belachelijk muziek uit te leggen voor "iemand die er niets van weet", en ik ga me er dan ook echt niet aan wagen. Het kost minder moeite te luisteren naar de liedjes zelf dan naar mijn uitleg daarover. Als er Doven of slechthorenden zijn die uitleg over mijn liedjes willen vind ik dat wél relevant. Deze mensen kunnen mij contacteren via dezelfde website, en ik zal ze te woord staan.

Hoe ben je met muziek maken begonnen?
Ik ben beeldend kunstenaar. Op een dag een 2,5 jaar geleden was ik dat echt strontzat. Het eindeloze geleuter op highbrow exposities over blablablakunstbla en het quazi intellectuele gedoe. Over muziek hoef je niet zo te lullen. Een "ik vind het mooi of lelijk" volstaat en dat leek me een verlossing.
Ik besloot dat ik muzikant moest worden en kocht een electrische gitaar. Op een katerige zaterdagmorgen werd er aangebeld en stond er een vreemde voor de deur. Ik had die nacht staan opscheppen in mijn stamkroeg dat ik muzikant was enzo en of ik die dag mee wilde spelen met zijn band op een buitenfestival. Ik zei ja. Die dag stond ik ergens in twente te rocken met een band die ik op het podium pas de hand had geschut. (dat was overigens ook gelijk mijn allereerste review op 3voor12, de band heette "Filty Nelly" european speedfolk)

Denk je te gaan winnen? En waarom?
Eerlijk gezegd denk ik niet te gaan winnen. Ik weet niet waarom.

Anything else we need to know? Geheime toekomstplannen?
Twee jaar geleden heb ik me laten besnijden. Van de afgesneden voorhuid heb ik een gouden ring laten maken, met een 1,5 karaats diamant erop. Ik zoek nog een koper.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam