Grote Prijs Zuid Holland: NtjamRosie Grote Prijs Zuid Holland: NtjamRosie

"Muzikale globalisering, letterlijk en figuurlijk"

, Redactie 3voor12Rotterdam

Grote Prijs Zuid Holland: NtjamRosie

"Muzikale globalisering, letterlijk en figuurlijk"

Redactie 3voor12Rotterdam ,

De finale van de Grote Prijs Zuid Holland komt er weer aan! 16, 18 en 19 april in Rotown en Watt strijden de muzikanten met elkaar om mooie prijzen in de wacht te slepen. Wij vroegen de Rotterdamse acts wie ze zijn, en waarom ze denken te gaan winnen! Tot aan de Grote Prijs kun je hier de artiesten leren kennen.

"Muzikale globalisering, letterlijk en figuurlijk"

Vertel! Wie, wat, waar?
Mijn naam is Ntjamrosie (26) en op 19 April sta ik in de finale van de GPZH. Op 18 maart 1983 ben ik in Kameroen geboren. Sinds mijn negende leef ik in Nederland. Ik woon al 6 jaar in Rotterdam, maar ik ben in Maastricht opgegroeid. Ik kwam naar Rotterdam, omdat ik wist dat in deze metropool mijn dromen weleens uit zouden kunnen komen.

Omschrijf je muziek voor iemand die er niets van weet:
Ik maak soulmuziek, met een snufje jazz, world, en pop.

Hoe ben je met muziek maken begonnen?
Sinds ik 15 ben schrijf ik mijn eigen teksten. Ik kan pas sinds een jaartje of twee piano en een klein beetje gitaar spelen, dat heb ik geleerd op het Conservatorium ( Codarts ) waar ik in Juni afstudeer. Songwriting is een ware passie voor mij. Mijn liefde voor poezie, taal, instrumentatie, melodie en zang komt bij elkaar in het componeren.

Denk je te gaan winnen? En waarom?
Ik weet natuurlijk niet of ik ga winnen, maar wil wel heel graag winnen en vind ook dat ik moet winnen. Anders zou ik niet meedoen. Het blijft een wedstrijd.
Er zijn twee redenen waarom ok vind dat ik moet winnen:

Ten eerste
omdat ik als Singer - Songwriter mijn grenzen durf te verleggen door mijn teksten niet alleen in het Engels te schrijven. Ik schrijf ook in het Frans en Bulu of instrumentaal ( zonder tekst ). Deze manier van werken maakt me een alternatieveling in het genre, singer/songwriter. Het gaat naar mijn mening om het liedje. En dat in alle aspecten, niet alleen de tekst en de akkoorden, maar ook de melodie en de vorm bijvoorbeeld.

Ten tweede;
zou het winnen van de GPZH perfect in het verlengde liggen van het feit dat ik in Juni afstudeer aan het Conservatorium en dat ik geen platenlabel meer heb om mijn tweede plaat te financieren. Ik ben al een jaar of 11 bezig en heb veel van de muziekindustrie kunnen zien en leren. Mijn droom is altijd geweest om een succesvol Independent artiest te zijn. Maar dat is niet makkelijk. Ik ga mijn tweede album in eigen beheer uitbrengen en wil daarom heel graag de hoofdprijs winnen.

Anything else we need to know?
Voor mensen die mij al een tijdje volgen is het misschien wel leuk om te vermelden dat ik op 1 liedje na, alleen maar nieuwe nummers zal spelen op 19 April. Op mijn debuut album lag er meer nadruk op het "World" aspect. Maar de sound waar ik op het moment mee bezig ben ligt tussen Jazz en Soul in. En het World aspect is er nog wel, maar meer als een knipoog....als je begrijpt wat ik bedoel.... Kom gezellig kijken en luisteren zou ik zeggen!

Geheime toekomstplannen?
Ik maak er geen geheim meer van dat ik de wereld wil veroveren met mijn muziek. In mijn liedjes breng ik verschillende werelden bij elkaar. Ik hoop daarom veel van de wereld te gaan zien terwijl ik tegelijkertijd dicht bij mezelf blijf. Muzikale globalisering, letterlijk en figuurlijk. Dat is mijn drijfveer voor de toekomst.

advertentie

nu op 3voor12