Grote Prijs Zuid Holland: Frank Goverts Grote Prijs Zuid Holland: Frank Goverts

Het is vooral 'niet moeilijk doen-muziek'!

, Redactie 3voor12Rotterdam

Grote Prijs Zuid Holland: Frank Goverts

Het is vooral 'niet moeilijk doen-muziek'!

Redactie 3voor12Rotterdam ,

De finale van de Grote Prijs Zuid Holland komt er weer aan! 16, 18 en 19 april in Rotown en Watt strijden de muzikanten met elkaar om mooie prijzen in de wacht te slepen. Wij vroegen de Rotterdamse acts wie ze zijn, en waarom ze denken te gaan winnen! Tot aan de Grote Prijs kun je hier de artiesten leren kennen.

Het is vooral 'niet moeilijk doen-muziek'!

Vertel! Wie, wat, waar?
Frank Goverts, singer-songwriter finale GPZH zondag 19 april, Rotown

Omschrijf je muziek voor iemand die er niets van weet:
Pure pop. Zwaar geïnspireerd door de 60's, versierd met wat folk elementen. Het is vooral 'niet moeilijk doen-muziek' eigenlijk! De in zichzelf gekeerde, schuchtere jongeman op het podium vind ik altijd doodvervelend. Blijf dan gewoon op je slaapkamer zitten. Ik wil mensen een goed gevoel en een fijne avond geven, niet laten peinzen over allemaal gezeik. FEEST!!!

Hoe zijn jullie met muziek maken begonnen?
Toen ik 13 was begon ik met gitaar spelen en heb mezelf erbij leren zingen. Dat werd langzamerhand met een aantal rockbandjes steeds serieuzer. Na niet al te lange tijd kwam ik er al achter dat ik eigenlijk leef voor mijn muziek. Daarom studeer ik ook vanaf afgelopen jaar songwriting op Codarts, waar ik mijn ei helemaal kwijt kan.

Denk je te gaan winnen? En waarom?
Ik hoop het haha! Beter wel, want ik wil niks anders dan muziek maken. Als ik dit win, krijg ik een kans om mijzelf te bewijzen en die pak ik dan ook direct met beide handen aan. Ik heb alle andere bands gehoord en dat klinkt allemaal echt heel goed, dus het wordt sowieso een spannende avond!

Anything else we need to know? Geheime toekomstplannen?
Nou en of! Een band die rock, dance en elektro combineert (voor het hippe), een powerrock band (voor het stoere). Natuurlijk veel meer repertoire voor de singer-songwriter set, Jackie als single opnemen, een EP opnemen, website EINDELIJK eens afmaken...
Genoeg te doen! Misschien wel te veel... het is in ieder geval allemaal geweldig!
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam