De tweede dag van Motel Mozaïque De tweede dag van Motel Mozaïque

MoMo richt zich in 2009 meer op het oog dan het oor

, Tekst: Johan Antonissen Foto's: Dennis Wisse

De tweede dag van Motel Mozaïque

MoMo richt zich in 2009 meer op het oog dan het oor

Tekst: Johan Antonissen Foto's: Dennis Wisse ,

MoMo heeft zich dit jaar meer gericht op kunst, dit is goed te zien aan de muzikale line-up die dit jaar toch iets minder denderend is dan de voorgaande jaren. Toch zorgt deze uitbreiding van kunst dit jaar voor een unieke editie van dit Rotterdamse festival.

MoMo richt zich in 2009 meer op het oog dan het oor

Motel Mozaïque 2009 is een ware smeltkroes beeldende kunst, performance art en natuurlijk muziek.

Rotterdam is een bouwput, het zou voor menig festivalganger dit jaar geen goede indruk zijn om de stad in puin te zien. Toch heeft MoMo het dit jaar goed voor elkaar gekregen om van deze noot een deugd te maken. Alle logés slapen namelijk in de bouwput die het Erasmus ziekenhuis heeft gecreëerd. Daarnaast heeft MoMo om de overnachting in deze bouwput te verfraaien hier ook interessante kunst en het podium van onze landelijke collega’s geplaatst. Op het 3VOOR12 podium worden voorproefjes gegeven van de artiesten die later op het festival spelen, zo mist geen enkele muziekfanaat de bands die hij of zij graag wil zien.

Normaal is Motel Mozaïque een festival dat veel vernieuwing brengt. Het festival laat zich vaak zijn toeschouwers na een optreden afvragen waarom hij of zij deze artiest nog niet kende. Dit jaar heeft MoMo dit helaas niet kunnen presteren, het festival is voornamelijk met grote namen (zoals Röyksopp en 2manydjs) op de proppen gekomen om bezoekers te trekken. Toch zorgen deze grote namen samen met de toch wel aanwezige ‘nieuwe’ namen voor een uitgebreid en boeiend festival. MoMo 2009 is een goede combinatie tussen band en elektronische muziek waarbij alle acts wederom samen zijn te brengen in het hokje ‘indie’.

Motel Mozaïque 2009 zorgt voor een breed aanbod van kunst en cultuur. De aanwezigheid van kunst is dit jaar breder dan ieder voorgaand jaar. De grote én kleine artiesten zorgen voor subliem luistergenot voor het diverse publiek dat dit festival trekt. Het uitgebreide aanbod van locaties waar iedereen terecht kan, zorgt ervoor dat MoMo dit jaar in plaats van een verzameling losse podia, een festival is met Rotterdam als festivalterrein.

Dat er genoeg te zien was blijkt uit het volgende sfeerverslag.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam