3VOOR12Rotterdam viert feest! 3VOOR12Rotterdam viert feest!

Young & Desperate wint plek op 4e verjaardagsfeest

, Redactie 3voor12Rotterdam

3VOOR12Rotterdam viert feest!

Young & Desperate wint plek op 4e verjaardagsfeest

Redactie 3voor12Rotterdam ,

Is het al weer vier jaar? Ja! Sinds 2005 is 3VOOR12Rotterdam nu al in de lucht! Tradities zijn er om in stand te houden, dus ook dit jaar weer een weergaloos verjaardagsfeest, op vrijdag 15 mei in Watt! Winnaar Young & Desperate vult het laatste gaatje in de programmering.

Young & Desperate wint plek op 4e verjaardagsfeest

Eigenlijk begon het al in het najaar van 2004, toen een groepje Rotterdamse muziekliefhebbers, de koppen bij elkaar stak om een lokaal afdeling van 3VOOR12 op te starten. Het gezelschapje bestond toen vooral uit muzikanten en mensen die op één of andere manier met muziek bezig zijn. Door de jaren is deze kernredactie vrijwel altijd een komen en gaan geweest van vrijwilligers.

 

Als sinds de lancering in maart 2005 zijn de verjaardagsfeestjes een goede traditie. Begonnen in Nighttown, en daarna verhuisd naar Waterfront voor 2 jaar, en nu weer mee terug naar Watt. In het verleden hebben al veel grote en minder grote namen belangeloos op de planken gestaan. 

 

Ook dit jaar is het weer gelukt om een greep te doen uit de Rotterdamse muziekwereld, en wat voor één! Met maar liefst 14 acts is het drukker dan ooit, beginnend in het theater en later ook in de basement komt er een overvol programma voorbij.

 

In het theater begint de avond. Je wordt er verwelkomd door het absurdistisch presentatieduo de Bubbelebim (Bart en Max, beide ex-Mono)  Singer/songwriter René van Lien, de ex-zanger/ gitarist van Feverdream. Hierna komt éénmans drum-freakshow Yobkiss gevolgd door electropoppers Tokyo-a-gogo. Ondertussen beginnen winnaars van de 3VOOR12-bandverkiezing Young & Desperate in de basement, gevolgd door Nederdiscosensatie King Kong Klub, met o.a. Sauna West-zanger Peter de Koning, die op het vorige feestje één van hun laatste optredens gaven.

 

In het theater staan ondertussen Allgirl-hardrockers Queenbee gevolgd door groovy metalboys Deliberate Jeopardization. In de Basement is het dan tijd voor een historisch momentje. Schiedams trots Vegas for Millions zal deze avond hun laatste optreden doen.

 

Alsof dat niet genoeg is raast het feest nog tot de vroege uurtjes door met een hele bak DJ-talent; met namen als Ludwig Von, The Shenanigans, Hugo & George, Azzizi, Pamb & Harsh en Thrasher kan het eigenlijk al niet meer stuk! Een andere traditie blijft ook in stand; de toegang is nog steeds helemaal gratis, en de eerste 50 bezoekers krijgen met dank aan de Popunie een supertoffe Heartbreakers & Ass-shakers cd kado!

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam