Winne en Sticks & Rico veranderen Watt in een kolkende mensenmassa Winne en Sticks & Rico veranderen Watt in een kolkende mensenmassa

, Tekst: Vincent Niks foto's: Willem de Kam,

Winne en Sticks & Rico veranderen Watt in een kolkende mensenmassa

Tekst: Vincent Niks foto's: Willem de Kam, ,

Een lange rij op de stoep van de Kruiskade doet een goedgevulde Watt vermoeden, en inderdaad: ik vermoed een goedgevulde Watt.
Hiphopminnend Rotterdam is vanavond bijeen voor Sticks & Rico en Winne.

Een lange rij op de stoep van de Kruiskade doet een goedgevulde Watt vermoeden, en inderdaad: ik vermoed een goedgevulde Watt. Hiphopminnend Rotterdam is vanavond bijeen voor Sticks & Rico en Winne. Wat me opvalt is dat het publiek snel en efficiënt naar binnen kan. Zodoende sta ik al snel met een grote pilsener in mijn grijpgrage klauwen te genieten van de aanblik van de vernieuwde zaal. Er is een extra bar bijgekomen, wat natuurlijk hoe dan ook een goeie zaak is. De Rotterdamse rapper Winne verzorgt het voorprogramma en meteen is duidelijk dat een flink deel van het publiek voor hem gekomen is. Meteen gaan alle handen de lucht in en dat blijft zo gedurende het optreden. Ik blijf het een fascinerend fenomeen vinden, die hiphop-hitlergroet. Het geluid tijdens Winnes optreden is hard en opzwepend en maakt me benieuwd naar zijn debuut "Winne zonder strijd", dat dit najaar moet uitkomen. Na een korte introductie door een zangeres, tijdens welke ik een stukje van Opgezwolles "Verre Oosten" meen te herkennen, betreedt het duo Sticks en Rico het podium. Intussen heb ik me verplaatst naar het balkon en vanaf daar geniet ik van de aanblik van de kolkende mensenmassa die Watt in één keer is geworden. Veel nummers van 'Fakkelteit' komen voorbij, en die worden woord voor woord meegebruld door het publiek. Live-hiphop is vaak een discutabel genre, maar mijn ervaring is dat zo'n optreden vaak één groot feest is. Zo ook vanavond in de Watt. Sticks & Rico laten alvast wat nieuwe nummers horen en ook die klinken ouderwets vet. Met twee genadeloze hiphop-optredens is mijn eerste avondje Watt meer dan geslaagd.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam