Metropolis Presenteert: zelfde bands voor een tientje meer Metropolis Presenteert: zelfde bands voor een tientje meer

Vanuit een architectonisch object naar Chrome Hoof kijken

Metropolis Presenteert: zelfde bands voor een tientje meer

Vanuit een architectonisch object naar Chrome Hoof kijken

Tijdens Metropolis Presenteert, op 26 april aanstaande, wordt de line-up van gratis festival Metropolis gepresenteerd. En hoewel Metropolis gratis is, moet je voor Metropolis Presenteert een tientje betalen. De vraag ‘waarom zou je?’ komt dan wel erg dichtbij. Toch zijn er volgens de organisatie genoeg redenen om te komen kijken op 26 april. “Het wordt een hele bijzondere avond.”

Vanuit een architectonisch object naar Chrome Hoof kijken

Tijdens Metropolis Presenteert, op 26 april aanstaande, wordt de line-up van gratis festival Metropolis gepresenteerd. Als locatie wordt een “architectonisch object” in het NAi (Nederlands Architectuurinstituut) gebruikt. In tegenstelling tot het eigenlijke festival moet er voor Metropolis Presenteert wél betaald worden: 10 euro. Metropolis kampt al jaren met financiele problemen; is dit een poging om de kas extra te spekken?

“Nee,” zegt Manon Breumelhof van Metropolis stellig. “We hebben de begroting voor het festival al rond.” Metropolis Presenteert ook gratis maken, is simpelweg niet mogelijk volgens Breumelhof: “Maar met die tien euro entree moeten we de kosten [voor Metropolis Presenteert, red.] kunnen dekken.” Vraag blijft waarom een festival dat al jaren met de financiën worstelt zich nog zo’n extra minifestival op de hals haalt. “Omdat we iets extra’s wilden doen,” volgens Breumelhof.

De eerste band die is bevestigd voor Metropolis 2008, Chrome Hoof, staat ook op Metropolis Presenteert. Het is volgens Breumelhof de bedoeling dat er op Metropolis Presenteert alleen bands spelen die ook daadwerkelijk op het festival zelf staan. Garanderen kan de organisatie dat echter niet. “Het moet natuurlijk wel in het tourschema van de bands passen.”

Waarom zou je dan nog tien euro betalen om een band te zien die je een maand later gratis kan gaan bekijken? Volgens Breumelhof zijn daar genoeg redenen voor. “Het wordt een hele bijzondere avond. Het publiek kijkt vanuit dat architectonische object naar de bands. Dat zorgt voor een hele aparte sfeer. En tijdens het festival kun je dan je aandacht verdelen over alle andere bandjes.”

Tijdens Metropolis Presenteert is er ook ruimte voor locale bands, een aantal DJ’s en een heuse festivalweide. En als je wilt, kun je ook nog je oude schoenen laten pimpen door een modeontwerper. Ook zit er misschien nog een surpriseact in de hoge hoed, vertelt Breumelhof. “Maar dat is nog niet zeker.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam