El Pino speelt in Rotown na debat over Nederlandse popcultuur El Pino speelt in Rotown na debat over Nederlandse popcultuur

1 maart SP-actie 'Steun de Nederlandse popmuziek' in Rotown

, Redactie 3VOOR12Rotterdam,

El Pino speelt in Rotown na debat over Nederlandse popcultuur

1 maart SP-actie 'Steun de Nederlandse popmuziek' in Rotown

Redactie 3VOOR12Rotterdam, ,

Zaterdag 1 maart organiseert de SP de actie 'Steun Nederlandse Popmuziek' in Rotown. Vanaf 21.00 uur gaat presentator Fer Abrahams in gesprek met programmeurs en muzikanten en SP-Tweede Kamerlid Arda Gerkens. Aan het gesprek neemt onder andere David (el) Pino deel. El Pino & The Volunteers treden ook op.

1 maart SP-actie 'Steun de Nederlandse popmuziek' in Rotown

Ook komt de Rotterdamse popsector nog aan bod. Hoe gaat het met ''Mytown''? En wat zijn de plannen van andere poppodia? SP-fractievoorzitter Theo Cornelissen zal dan ook aanschuiven. Theo Cornelissen: "Er wordt veel gesproken over het roemruchte popverleden van Rotterdam en er staat veel op papier over hoe de Rotterdamse popsector eruit moet zien, het Jongerenjaar is in 2009, maar tot nu toe is er nog helemaal niets zichtbaar en de tijd dringt!" Twee jaar geleden diende de SP de Nota Oorstrelend en hartveroverend in. Even was er echt aandacht voor popmuziek in de Nederlandse politiek. Het gaat nu wat beter met de pop in Nederland maar de grote slag is nog steeds niet geslagen. Talent genoeg maar kansen te weinig. De SP vindt dat de overheid wel een handje mag helpen om die kansen te verbeteren. Dit wil de SP zaterdag 1 maart in Rotown tijdens Museumnacht opnieuw onder de aandacht brengen. SP-Tweede Kamerlid Arda Gerkens: ‘De SP wil de Nederlandse popcultuur versterken om binnenlands talent een kans te geven. Daarom besteden we opnieuw uitgebreid aandacht aan de Nederlandse popmuziek.’ De SP wil minister Plasterk vragen de volgende punten in zijn nota “Kunst van Leven” op te nemen: * Het oprichten van Het Nederlands Popmuziek Fonds, een fonds waar artiesten en bands voor zaken als productie, marketing en eindmix een bijdrage kunnen krijgen. * Meer aandacht van Nederlandse pop op radio en TV. Onbekend maakt onbemind. Hier ligt een rol voor de publieke omroep. * Musicxport is een succesvol programma voor artiesten die de stap naar het buitenland willen maken. De komende vier jaar moet Musicxport gesubsidieerd worden. Donderdag 6 maart wordt in Den Haag hierover met minister Plasterk gedebatteerd. Het initiatief wordt ondersteund door: Within Tempation , After Forever, Room Eleven, Agua de Annique, Krezip, Racoon, Bob Fosko, C-Mon (C-Mon & Kypski), Jamm, Ziggy, Ferry Roseboom (Excelsior Recordings), The Gathering, Moke, Heideroosjes, zZz, Alamo Race Track. El Pino & The Volunteers treden na het debat op. Vanaf 23.00 uur draaien dj’s anti-oxidant en de vrije radicale. De toegang is gratis. Iedere bezoeker ontvangt een dubbel-cd met Rotterdams poptalent aangeboden door de Popunie.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam