Kabaal Festival Schiedam met Van Katoen, Beatbusters en Sticks & Rico Kabaal Festival Schiedam met Van Katoen, Beatbusters en Sticks & Rico

Ook in Schiedam is het festivalseizoen geopend

, Job den Dulk,

Kabaal Festival Schiedam met Van Katoen, Beatbusters en Sticks & Rico

Ook in Schiedam is het festivalseizoen geopend

Job den Dulk, ,

Op 9 en 10 mei vindt weer het Kabaalfestival plaats in het Plantagepark in Schiedam. De organisatie heeft zich dit jaar losgeweekt van de SP, die voorgaande jaren voortrekker was. Dit boodt meer kansen en ook subsidie mogelijkheden; dus een nog vettere line up en zelfs twee dagen feest!

Ook in Schiedam is het festivalseizoen geopend

In het weekend van 9 en 10 mei organiseert stichting Kunstof het gratis Kabaal festival in het volkspark de Plantage te Schiedam. Jonge, regionale talenten op het gebied van muziek, po√ęzie, theater, mode en andere kunstvormen nemen het park over en zullen het publiek vermaken, verrassen en inspireren. Kabaal festival wordt dit jaar voor de vierde keer georganiseerd. De eerste drie edities van Kabaal werden mede mogelijk gemaakt door de Schiedamse afdeling van de politieke partij SP. Dit jaar heeft stichting Kunstof het Kabaal festival overgenomen. Op vrijdagavond 9 mei strijden Schiedamse bands voor de eer en de kans om ook op de tweede dag te mogen spelen als openingsact. In de finale staan The Red appels, Marijke, JIP, De Dood, De Vloek en Spartaco. Aanvang is 19.00 u De zaterdag zal verder gaan met Sticks & Rico bekend van de hiphopformatie Opgezwolle. Ook VanKatoen is weer van de partij. Grote opvaller dit jaar zal Clayborn zijn; confronterend, energiek en sensitief verkent de band de grenzen van de hedendaagse rockmuziek. De internationale verrassing dit jaar is de Franse DUB formatie Braindamage. De jongens van oude bekende ska meesters Beatbusters, bekend van Def P & Beatbusters zullen het zaterdag programma feestelijk afsluiten. Naast het muziekpodium is er ook een kunstpark met dichters, straattheater van Delfts kunstcollectief blikopener, een modeshow en een graffitimuur. Kabaal is een festival voor en door jongeren. En gratis als het is, voor iedereen toegankelijk!
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam