Opening Mytown uitgesteld tot najaar 2008 Opening Mytown uitgesteld tot najaar 2008

"We willen niet met een halve zaal starten"

Opening Mytown uitgesteld tot najaar 2008

"We willen niet met een halve zaal starten"

Rotterdam moet nog langer wachten op de nieuwe Nighttown. De opening van het poppodium Mytown is met zes maanden uitgesteld naar september volgend jaar. De oorzaak is vertraging bij de verbouwing van het pand.

"We willen niet met een halve zaal starten"

“We willen natuurlijk niet dat mensen straks zeggen: wat een puinhoop is het daar. We willen er iets moois van maken.” Aryan Tieleman, samen met zijn broer Willem en Ted Langenbach eigenaar van Mytown, legt uit waarom de opening van het nieuwe poppodium is uitgesteld. In plaats van maart 2008, ligt de uiterlijke openingsdatum nu in september volgend jaar.

“Maart 2008 was erg ambitieus en eigenlijk streven we er nog altijd naar dan open te kunnen gaan”, vertelt Tieleman. Maar hij is realistisch. “De kans is erg klein dat het gaat lukken.” De gebroeders Tieleman en Langenbach zitten namelijk midden in een ingewikkelde verbouwing. “We dachten er even doorheen te rausen, maar dat blijkt toch anders te gaan. Elke vierkante meter van het pand wordt verbouwd.”

De complete verbouwing blijkt kortom een stuk complexer dan vooraf ingeschat. Als voorbeeld geeft Tieleman de wens om een duurzame dansvloer aan te leggen, een dansvloer die energie moet gaan opwekken. “Het is de allereerste duurzame dansvloer in de hele wereld. Daar komen dus ook de kinderziektes bij kijken. Het project staat nog enorm in de kinderschoenen, de vloer moet nog goed getest worden.”

Het uitstel van opening is een financiële domper voor de eigenaren, erkent Tieleman. “Maar we kunnen het ons ook niet permitteren dat het straks in maart slechts half af is, dat er een lullige vloer ligt en mensen zeggen ‘wat een puinhoop daar’. We willen van Mytown het beste cultureel centrum van Rotterdam maken.” Ondanks tegenvaller zal het podium niet met een begrotingstekort hoeven te starten, zegt Tieleman. “Daar hoeft niemand zich zorgen over te maken. We hebben een buffer.”

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam