Help The Quotes langer te leven Help The Quotes langer te leven

"Dit is power to the people 2.0"

Help The Quotes langer te leven

"Dit is power to the people 2.0"

Deze week kondigde de Rotterdamse Quotes in Club 3VOOR12 aan nog precies een jaar te zullen blijven bestaan. Een schrikkeljaar welteverstaan. Over 366 dagen zal het afscheidoptreden van de band in thuishonk Waterfront zijn. Fans van het rockkwartet kunnen nu via de MySpace-pagina de levensduur van de band oprekken. En dat is mooi, zo in de week van de democratie. "Waarom zou je doorgaan met een band die niemand wil zien of horen?"

"Dit is power to the people 2.0"

Zelf noemen ze het power to the people 2.0. En inderdaad valt het idee goed, zo in de week van de democratie. Woensdag kondigde het Rotterdamse rockkwartet in Club 3VOOR12 aan nog precies een jaar te zullen bestaan. Op 10 oktober 2008 spelen The Quotes een afscheidsshow in het Rotterdamse Waterfront. Maar er is goed nieuws voor de fans van de band. Dankzij een knop de de MySpace-pagina kan het leven van The Quotes worden opgerekt. “115.000 keer klikken en we bestaan tot eind 2008,” vertelt drummer Marcel Alexander Wiebenga I.

Volgens Wiebenga weten veel bands niet wanneer hun houdbaarheid afloopt: “Ze blijven doorgaan, doorgaan en maar doorgaan. Waarom zou je dat doen als niemand je wil zien of horen?” Niet dat het Wiebenga puur om torenhoge verkoopaantallen en stampvolle zalen gaat. “Het leukste van een band is de eerste periode, als overal een stijgende lijn inzit. Op een gegeven moment is de rek er uit. Dan moet het grote succes komen. Veel bands zouden er goed aan doen om op dat moment te stoppen.”

The Quotes, het geesteskind van zanger Marcel Haug, is ontstaan als vriendenclub die hielp de muzikale dromen van Haug waar te maken. Wiebenga: “Eerst hebben we twee singles gemaakt. Toen dachten we: het zou tof zijn om een hele cd te maken. Toen die er kwam dachten we: we willen op de radio spelen. Met het optreden in Club 3VOOR12 hebben we alle dromen verwezenlijkt.” En dus is volgens Wiebenga het moment aangebroken om het einde van The Quotes aan te kondigen.

De komende tijd moet blijken of het grote succes voor The Quotes uitblijft: “Want waarom zou je anders doorgaan. Bier drinken kunnen we ook met elkaar in de Rotterdamse Tikibar. Daarvoor hoeven we niet in een band te zitten.” Inmiddels loopt de terug telklok van The Quotes zo’n veertien uur. De levensduur van de band is dankzij het vele klikken van de fans al met ruim twee dagen verlengd.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam