Opnames Elle Bandita uitgesteld Opnames Elle Bandita uitgesteld

Producer Vincent Koreman uitgeblust na opnames The Apers

Opnames Elle Bandita uitgesteld

Producer Vincent Koreman uitgeblust na opnames The Apers

Deze week zou elektropunker Elle Bandita de studio ingaan met producer Vincent Koreman om te werken aan haar volwaardige debuutalbum. Maar de opnames zijn een maand verschoven. Elle Bandita: “Het kwam Vincent nu niet uit. Met het opnemen van The Apers had hij teveel hooi op zijn vork genomen. Nu kan ik nog mooi een paar liedjes schrijven.”

Producer Vincent Koreman uitgeblust na opnames The Apers

De Rotterdamse elektropunker Elle Bandita zou deze week de studio ingaan met producer Vincent Koreman om te beginnen aan de opnames voor haar volwaardige cd-debuut. De opnames zijn verzet omdat Vincent Koreman uitgeblust is. Elle Bandita: “Met het opnemen van The Apers heeft hij teveel hooi op zijn vork genomen. Het kwam voor hem niet zo goed uit om meteen door te gaan met mijn album.” De opnames zullen nu een maand later starten.

Voor Ryanne van Dorst, de echte naam van Elle Bandita, zit er nog wel een positieve kant aan het verhaal: “Ik kan nu nog mooi een paar liedjes schrijven. Van de veertien die ik eerst had, heb ik er al drie weggegooid. Het is fijn om er een paar achter de hand te hebben.”

Van Dorst, naast Elle Bandita ook lid van The Riplets, gunt Koreman zijn rust. Ze kennen elkaar al langer en hij beoordeelde eerder de demo’s die zij naar hem stuurde: “Ik leerde hem kennen als producer van The Riplets. Hij is voor mij de ideale producer omdat hij zowel verstand heeft van elektronica als van gitaren. Ik heb later contact met hem gezocht om mijn cd te produceren, en toen bleek dat hij ook contact met mij zocht om iets samen te doen. Hij geeft steeds feedback waar ik wat mee kan.”

In tegenstelling tot de ep die Elle Bandita afgelopen jaar uitbracht, neemt Van Dorst tegenwoordig met een computer op. Eerder deed zij dat met losse drumcomputers, keyboards en sporenrecorders. “Nu kan ik met de bestanden naar Vincent en dan kunnen we er aan sleutelen. Ik denk dat hij er vettere beats van zal maken. Ik ben niet echt een beatmeisje.”  
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam