Motel Mozaïque definitief niet in Nighttown, wel in Rotown Motel Mozaïque definitief niet in Nighttown, wel in Rotown

Ook locaties zes, zeven en acht bekend

Motel Mozaïque definitief niet in Nighttown, wel in Rotown

Ook locaties zes, zeven en acht bekend

Nighttown, traditioneel het kloppend hart van het Motel Mozaïque festival, maakt definitief geen deel uit van het festival. De organisatie hoopte lang toch gebruik te kunnen maken van de kleine zaal, maar wijkt nu uit naar kleine broertje Rotown.

Ook locaties zes, zeven en acht bekend

Ze hebben er lang op gewacht, maar het werd uiteindelijk toch een ‘nee’: Motel Mozaïque kan dit jaar geen gebruik maken van Nighttown. De zaal is inmiddels al weer driekwart jaar dicht en een doorstart wordt met de maand onzekerder. Toch had het Rotterdamse festival gehoopt in elk geval de kleine zaal te kunnen gebruiken. Het alternatief is even logisch als geschikt: Rotown. Harry Hamelink van Motel Mozaïque: “De onzekerheid rond Nighttown blijft. Rotown is een prachtige locatie, tussen de Schouwburg en Lantaren/Venster.”

Het afhaken van Nighttown is geen verrassing. Aan de voorslepende problemen rond het podium lijkt voorlopig geen einde te komen. De beoogde nieuwe exploitanten van de zaal trokken zich twee weken geleden terug en de doorstart is verder weg dan ooit. Nighttown is traditioneel het kloppend hart van Motel Mozaïque, maar Hamelink had erop gerekend niet in de zaal terecht te kunnen: “We hebben het programma erop gemaakt. Rotown is iets kleiner dan de Kelder van Nighttown, dat hebben we altijd als uitgangspunt gehouden.”

Rotown lijkt een logische partner. Zo logisch dat het haast vreemd is dat de zaal nooit eerder bij het festival betrokken is. Hamelink: “Het is nooit zo gelopen. Maar er zijn nog wel meer locaties in Rotterdam die in principe bij Motel Mozaïque zouden passen.”

Naast Rotown maakt Motel Mozaïque ook locaties nummer zes, zeven en acht bekend. Het tentoonstellingsgebouw van het Centrum voor Beeldende Kunst wordt in de route opgenomen. Daar is onder meer de tentoonstelling Macht van de Nacht, met foto’s van Rotterdamse architectuur bij maanlicht. Verder is het atelier van kunstenaarscollectief Cucosa, onder het station Hofplein en het speciaal ingerichte Perron Mozaïque óp dat station in de route opgenomen.

Hamelink: “Dit jaar proberen we het dagprogramma verder uit te bouwen. Op zaterdag is er het 3VOOR12 podium, er zijn ‘gidsentochten’ en er is een filmprogramma. In Cucosa zal rapper Tim van VSOP een rapworkshop geven. Op Perron Mozaïque kunnen bezoekers ook slapen. Rond het Hofplein zal er 24 uur per dag programma zijn.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam