In 2008 ook Awakenings in Eindhoven In 2008 ook Awakenings in Eindhoven

Rocco Veenboer: "Als ik wat leuks ga doen, rij ik altijd naar het zuiden"

In 2008 ook Awakenings in Eindhoven

Rocco Veenboer: "Als ik wat leuks ga doen, rij ik altijd naar het zuiden"

Het technofestival Awakenings zit in Amsterdam en Rotterdam aan het plafond. Deze week kreeg organisator Rocco Veenboer een rondleiding op het oud Philips terrein Strijp S in Eindhoven. In no-time verkoopt de jubileumeditie van het festival uit en extra dagen zou volgens Veenboer 'meer van hetzelfde zijn'. "De echte uitdaging is om feesten buiten de randstad te geven." En dus kunnen we vanaf 2008 Awakenings in Eindhoven tegen komen.

Rocco Veenboer: "Als ik wat leuks ga doen, rij ik altijd naar het zuiden"

In 2008 gaat organisator Rocco Veenboer met technofeest Awakenings mogelijk naar Eindhoven. Deze week kreeg de Amsterdammer een rondleiding over het voormalige Philips-terrein Strijp S. Veenboer: “Ik was meteen heel positief. Ik schat de kans op 99 procent dat we er jaarlijks één editie zullen houden. Dit jaar zitten we eigenlijk al helemaal vol, dus ik denk dat we beginnen in 2008.”

Veenboer zoekt in Eindhoven een nieuwe uitdaging: “Ik wil een indoor buiten de randstad doen. De driedaagse jubileumeditie over een maand in de Gashouder in Amsterdam verkoopt vandaag of morgen uit. Dat zijn 11.000 kaarten. Eigenlijk wilde ik er een extra dag bijboeken, maar de gemeente is daar niet blij mee. Daarnaast zou het meer van hetzelfde betekenen. Drie dagen Gashouder is dus geen uitdaging meer. Het is mooi om eens buiten de randstad te kijken.”

Eindhoven is natuurlijk ook het huis van dansorganisatie Extrema. Veenboer: “Extrema doet toch meer club en house. Wij doen techno.” Ook Marcel Mingers van Extrema ziet geen problemen: “Eindhoven is hot en in Amsterdam is het een beetje een puinhoop. De Amsterdamse mentaliteit en de Eindhovens gezelligheid levert vast een mooie combinatie op. Het liefst zijn wij natuurlijk de enige die hier feesten geven, maar liever Awakenings dan die hardcore shit. Dat is pas echt vervuiling.”

Mingers ziet zelfs een gouden toekomst met zijn Amsterdamse vriend: “Ik zie wel een mooie uitwisseling voor me: Awakenings op Strijp S. en wij in de Gashouder in Amsterdam.” Ook is het aantal vergunningen om feesten te geven geen probleem. “Eigenlijk doen wij maar twee feesten per jaar in het Klokgebouw. Hopelijk gaat ons kantoor verhuizen naar het Klokgebouw. Dan kunnen we alle producties die er komen begeleiden en faciliteren.”

Veenboer was meteen verkocht toen hij door het Klokgebouw op Strijp S. liep: “Het is een monumentaal pand. Dat is voor ons een voorwaarde. We krijgen wel eens aanbiedingen van grote anonieme hallen om een feest te geven. Maar dat doen we niet. Je krijgt in het Klokgebouw direct allemaal ideeën: daar moet de bar komen, daar moet de dj enzovoorts. Je hebt drie zalen, dus je kunt er ook verschillende sferen neerzetten.”

Naast een nieuwe uitdaging speelt natuurlijk ook ‘het gedoe’ in Amsterdam mee. Het oud en nieuw feest in de Docklandshal ging niet door omdat de gemeente geen vergunning verstrekte. Inmiddels is bekend dat de loods in Amsterdam Noord geen onderdak meer mag bieden aan luide evenementen. Daarnaast kwam Awakenings ook geregeld negatief in de publiciteit vanwege drugscontroles tijdens de indoorevenementen. Veenboer: “De Docklandshal hadden we na oud en nieuw al afgeschreven. Indirect heeft dat natuurlijk wel met het besluit voor Eindhoven te maken.”

Maar Veenboer is blij dat de relatie met de gemeente Amsterdam de laatste tijd verbeterd is: “Amsterdam heeft aangegeven dat het grote evenementen wil behouden. Alles loopt voortaan via de Centrale Stad en niet meer via de verschillende stadsdelen. Dat is een stuk duidelijker. Awakenings komt gelukkig nu weer in een rustiger vaarwater.”

Donderdag brengt Awakanings al de line-up voor de outdoor editie van komende zomer naar buiten.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam