Gekissebis Leefbaar Rotterdam en MikeMetal wordt heuse rapbattle Gekissebis Leefbaar Rotterdam en MikeMetal wordt heuse rapbattle

Ronald Sörensen: "Echt kijken kan je niet, vandaar je domme lied"

Gekissebis Leefbaar Rotterdam en MikeMetal wordt heuse rapbattle

Ronald Sörensen: "Echt kijken kan je niet, vandaar je domme lied"

Leefbaar Rotterdam is niet onder de indruk van de track Onleefbaar Rotterdam die rapper MikeMetal heeft gemaakt. Fractievoorzitter Ronald Sörensen dist alweer rappend terug in een akkefietje dat op een heuse politieke rapbattle begint te lijken

Ronald Sörensen: "Echt kijken kan je niet, vandaar je domme lied"

Ronald Sörensen heeft de smaak te pakken. Nadat de fractievoorzitter van Leefbaar Rotterdam vorige maand in een video al rappend gewelddadige teksten op de korrel nam, heeft hij nu zijn rijmende antwoord klaar op de tegenaanval Onleefbaar Rotterdam die rapper MikeMetal deze week uitvoerde.

Hoe zat het ook alweer? Sörensen nam een grappig bedoeld filmpje op waarin hij met petje en afgezakte broek een rap van 2Pac deed. Zijn boodschap: een muziekcultuur waarin gewelddadige teksten voorkomen, moet de gemeente Rotterdam niet subsidiëren met 15 miljoen euro. Een beledigde Michael Kruidenier a.k.a. MikeMetal pikte dit niet en nam de track Onleefbaar Rotterdam op, met het niet mis te verstane refrein ‘Rotterdam wordt onleefbaar gemaakt door de haat in de raad. Het verspreidt zich op straat.”

Sörensen zegt in de Volkskrant dat MikeMetal wel last zal hebben van metaalmoeheid, omdat de rapper pas enkele weken na de politicus met zijn repliek kwam. “Het is puur om aandacht te trekken.” De politicus die zo tegen vuilbekkende rappers is, dist op zijn beurt heftig terug. Wel met het rijmwoordenboek in de hand, want hij heeft zich sindsdien niet verder verdiept in hiphop. “Voordat je chillt, heb ik liever dat je je bebrilt. Want echt kijken kan je niet, vandaar je domme lied. Je vooroordeel maakt ons niet stuk, het interesseert ons echt geen fuck!”

And the mic in this political rap battle goes to…MikeMetal!
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam