SP Rotterdam: "Drie maanden sluiten is doodsteek Baroeg" SP Rotterdam: "Drie maanden sluiten is doodsteek Baroeg"

Fractievoorzitter Cornelissen zet Baroeg op politieke agenda

SP Rotterdam: "Drie maanden sluiten is doodsteek Baroeg"

Fractievoorzitter Cornelissen zet Baroeg op politieke agenda

Op last van Burgemeester Opstelten van Rotterdam moet De Baroeg drie maanden dicht. Dat zou de doodsteek voor dit clubhuis zijn, zegt fractievoorzitter Theo Cornelissen van de SP. En dus plaatst hij de problemen rond het podium op de 'actualiteitenagenda' van de Rotterdamse politiek: "Dit verdient De Baroeg niet."

Fractievoorzitter Cornelissen zet Baroeg op politieke agenda

Begin juni overleed een bezoeker van het Rotterdamse podium De Baroeg aan de gevolgen van een vechtpartij. De zaal besloot twee weken dicht te gaan om de rust te herstellen. Dat werkte onlangs immers ook bij de Rotterdamse Maassilo toen daar een dode te betreuren was. Maar deze week kwam het nieuws dat Burgemeester Opstelten van Rotterdam De Baroeg nalatigheid verwijt. Hij wil dat de club de deuren drie maanden dicht houdt. SP-fractievoorzitter Theo Cornelissen springt nu op de bres voor De Baroeg: “Het zou de doodsteek betekenen.”

En dus zet Cornelissen het onderwerp Baroeg op de agenda van de activiteitenraad, deze week. “Als De Baroeg drie maanden dicht moet, gaat ook Baroeg Open Air, waar afgelopen jaar 3500 bezoekers op af kwamen, niet door. Sinds deelgemeente IJsselmonde de subsidie aan het podium heeft ingetrokken, is De Baroeg aangewezen op de centrale stad.” Maar die kwam tot nog toe niet over de brug.

Cornelissen wil De Baroeg niet met andere horecagelegenheden vergelijken: “De zaal draait op vrijwilligers. Het is eigenlijk een soort clubhuis.” Toch trekt Cornelissen de vergelijking met het centraal in de stad gelegen Maasstrand, waar afgelopen week een massale vechtpartij uitbrak. “Maar zij hoeven niet te sluiten.”

Het einde van De Baroeg noemt de fractievoorzitter ‘doodzonde’: “De Baroeg staat voor hardcore punk en metal. Dat soort muziek moet een plek hebben.” Als Opstelten de sluiting niet terugdraait, blijven de deuren van De Baroeg volgens Cornelissen, gedwongen dicht: “Ze kunnen het besluit niet juridisch aanvechten. Daar gaat namelijk al drie maanden overheen. En zomaar De Baroeg van nalatigheid beschuldigen, dat verdienen ze niet.”

Belluister het hele interview met Theo Cornelissen in Dubbel Check 20-6-2007

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam