Mono kan zichzelf niet verkopen Mono kan zichzelf niet verkopen

Aan positieve reacties geen gebrek, wel aan optredens

Mono kan zichzelf niet verkopen

Aan positieve reacties geen gebrek, wel aan optredens

Het Rotterdamse Mono heeft niets te klagen over positieve reacties op hun plaat Populism. Met het krijgen van optredens wil het alleen niet zo lukken. Zanger Bart Hoevenaars: "We zijn hard op zoek naar een boeker, want zelf zijn we niet van die regelaars."

Aan positieve reacties geen gebrek, wel aan optredens

Gebrek aan aandacht of positieve recensies van de nieuwe plaat Populism heeft het Rotterdamse Mono niet. Wel aan optredens. Het houdt niet over de komende tijd: eind juni een show in het Haarlemse Patronaat, in augustus eentje ergens in Heerlen en er staat een optreden in de planning op een Led Zeppelin-avond in de Rotterdamse Rotown “Het wordt natuurlijk ook zomer, dat is een stillere tijd”, nuanceert zanger Bart Hoevenaars eerst. Maar toch: “We hebben de plaat naar veel festivals gestuurd, maar er is helaas weinig uitgekomen.”

Toch is de band gelukkig met de nieuwe plaat: Populism kreeg bijna uitsluitend goede kritieken. “De reacties op de muziek zijn supergoed”, zegt Hoevenaars. “We hebben alleen hard een boeker nodig. Zelf zijn we niet van die zakelijke regelaars. Het is best gek, want met de vorige plaat ging het min of meer vanzelf. Het zal ongetwijfeld schelen als je zelf mondig bent en er ontzettend achteraan gaat zitten. Maar zo’n iemand hebben we niet in de band zitten. We kunnen ons niet goed verkopen.”

Populism kwam dit jaar uit op Zabel Muziek, het Utrechtse label dat vorige week bekend maakte na tien jaar te stoppen. Voor Mono is dat echter geen verschrikkelijke ramp, denkt Hoevenaars. “Zabel is wel zo kleinschalig. Wat zij deden, dat kunnen we in principe ook wel zelf. Het gaat dan vooral om distributie. Contacten onderhouden met de winkels om te vragen of ze nog cd’s nodig hebben is iets anders dan de hele tijd rondbellen met programmeurs voor optredens. We hebben wel contacten met programmeurs, maar het is lastig om er tussen te komen. Mono zet je niet neer in de grote zaal van Vera. Daar trekken we te weinig mensen voor.”

Ook de clip die de band maakte voor het nummer Waiting To See You Fall, is niet gedraaid op TMF of MTV. Hoevenaars: “Hij is er wel heen gestuurd. Maar het is nu sowieso al moeilijk om een clip op MTV te zien en om er dan als Nederlandse band nog tussen te komen. Maar een clip maken hoort erbij en het was erg leuk om te doen. Hij staat ook op YouTube en daar heb je vast wat aan, Je bereikt er mensen mee die je muziek anders niet zouden horen.”

Beluister het hele interview met Bart Hoevenaars van Mono in Dubbel Check.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam