Frank Black: Right about now! Frank Black: Right about now!

, Tekst: Anne Weeda,

Frank Black: Right about now!

Tekst: Anne Weeda, ,

Vorige week dinsdag speelde Frank Black in poppodium Waterfront te Rotterdam. Het hele Rotown publiek was gekomen en de sfeer was goed.
Frontman van de Pixies en ‘Frank Black and the Catholics’ speelde dit keer solo, met een Franse gitarist, een Engelse bassist en een Amerikaanse drummer. Allen in het zwart gekleed waren ze goed voor een flinke portie Rock…

Onverwacht kwam Frank Black al om half 10, de support act had afgezegd, op het podium staan. Alleen met zijn akoestische gitaar, speelde hij nummer na nummer. Met nummers zoals ‘Holiday Song’ van de Pixies, kreeg Black het al snel het publiek mee. Na een aantal country/blues nummers ging de gitaar af en kwam de band op het podium, het was tijd voor stevige rock. Opvallend was dat Frank Black zelf de gitaar die avond niet meer ter hand heeft genomen. Soms was dat wel een gemis, de sound had met een tweede gitaar voller kunnen zijn, en er was meer ruimte geweest voor solo’s. Toch beukte de muziek flink en zeker de bassist maakt een hoop goed. Op het repertoire stonden vooral rockende nummers van Frank Black and the Catholics and Frank Black solo, zoals Six-Sixty-Six en Robert Onion. Oude bekende nummers van de Pixies ontbraken, misschien was dat de reden waarom het publiek niet helemaal uit zijn dak ging. Het was vooral een optreden om naar te kijken. Een van de hoogte punten van de avond was een cover van Fatboy Slim's 'Funk Soul Brother', waarbij Frank Black rollend over de grond de teksten zong.
advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam