PvdA stelt Kamervragen naar aanleiding artikel Metro over witwassende dancescene PvdA stelt Kamervragen naar aanleiding artikel Metro over witwassende dancescene

Hoofdredacteur Metro Rutger Huizenga: "Misschien had de kop tussen aanhalingstekens gemoeten"

PvdA stelt Kamervragen naar aanleiding artikel Metro over witwassende dancescene

Hoofdredacteur Metro Rutger Huizenga: "Misschien had de kop tussen aanhalingstekens gemoeten"

Vrijdag heeft Jeroen Dijsselbloem, Tweede Kamerlid van de PvdA, Kamervragen gesteld naar aanleiding van het artikel 'Dance-scene wast wit' in de Metro van afgelopen week. In dat artikel suggereren twee vooraanstaande spelers uit de Rotterdamse uitgaanswereld dat er in de Maasstad feesten worden georganiseerd om geld wit te wassen. Hoe een 'onhandige kop' een onderwerp op de politieke agenda plaatst.

Hoofdredacteur Metro Rutger Huizenga: "Misschien had de kop tussen aanhalingstekens gemoeten"

Jeroen Dijsselbloem, Tweede Kamerlid voor de Partij van de Arbeid, heeft vlak voor het weekeinde Kamervragen gesteld naar aanleiding van het artikel ‘Dance-scene wast wit’ dat afgelopen woensdag op de voorpagina van Metro stond. In het artikel suggereren twee vooraanstaanden uit het Rotterdamse nachtleven, Joachim Marijnen en Ted Langenbach, dat er feestorganisatoren in de Maasstad zijn die ‘niet helemaal zuiver zijn’ en dat ‘grote feesten worden georganiseerd om geld wit te wassen’.

Velen uit de danswereld beklaagden zich bij Metro over de artikel. Woordvoerder van de BVD, Sjoerd Wynia belde de betreffende journalist Barbara De Jong op: “Ze vertelde dat het artikel nog niet helemaal klaar was maar dat haar hoofdredacteur het toch meteen op de voorpagina wilde hebben.” Wynia begrijpt niet dat er geen hoor en wederhoor in het artikel wordt toegepast. Voorzitter van de BVD voegt eraan toe:“Het is bizar dat zo’n slecht artikel tot kamervragen kan leiden.”

Maar volgens hoofdredacteur Rutger Huizenga was het artikel wel degelijk af: “Voor ons is Ted Langenbach een belangrijke stem als we over dance schrijven. Aan hem is het hele verhaal opgehangen. Het stuk heeft iets los gemaakt en dat is goed.” Maar echt hardgemaakt werden de aantijgingen in het stuk niet. Huizenga: “Het was misschien handiger geweest als we de kop tussen aanhalingstekens hadden geplaatst. Maar we laten niet los en gaan nog verder met dit onderwerp.”

Eric Keijer van ID&T had na het verschijnen van het stuk contact met de schrijfster van het stuk: "Dat was mosterd na de maaltijd. Het bleek dat zij weinig van de danswereld begrijpt. Ze vergeleek ons met kleinere organisaties die wel eens feesten geven in de Now&Wow.” Keijer denkt dat het artikel wel weer een slecht licht werpt op de dancescene: “Maar we hebben toch al een slecht imago. Dat zal altijd zo blijven. Ach, dit waait ook wel weer over.” 

Jeroen Dijsselbloem van de PvdA was niet bereikbaar voor commentaar.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam