Besluit over Nighttown valt een maand later Besluit over Nighttown valt een maand later

Rotterdam kan weer even adem halen

Besluit over Nighttown valt een maand later

Rotterdam kan weer even adem halen

Wethouder Orhan Kaya van Cultuur in Rotterdam kan weer even adem halen. Op 1 februari zouden Heineken en exploitant Thalia B.V in Rotterdam het koopcontract voor Nighttown tekenen en dus moest er duidelijkheid zijn over de 400.000 euro die de gemeente de kopers in het vooruitzicht stelde. En die was er nog niet. Maar gisteren werd duidelijk dat de kopers een maand extra de tijd nemen en dus kan het besluit over het geld alsnog rustig door de raad.

Rotterdam kan weer even adem halen

Voor 1 februari zou de gemeente Rotterdam een besluit nemen over het potje van 400.000 euro dat gebruikt wordt voor de doorstart van Nighttown. Die datum was gekozen, omdat dan het definitieve koopcontract door Heineken en exploitant Thalia B.V. moest zijn getekend. Maar gister kwamen de zakenpartners overeen dat het voorlopige koopcontract verlengd wordt, en dus heeft de wethouder een maand extra de tijd om zijn plannen voor een doorstart van Nighttown door de raad te slepen.

De vier ton van de gemeente is nodig om Nighttown uit de rode cijfers te halen. En dus wilden de nieuwe exploitanten duidelijkheid van de wethouder over het bedrag, voordat zij het definitieve koopcontract tekenen. Maar Leefbaar Rotterdam gooide roet in het eten door uitstel van het besluit over het geld te vragen. Vervolgens schitterde de PvdA door afwezigheid bij de stemming voor of tegen dat uitstel. Hierdoor wordt de deadline van 1 februari zeker niet gehaald. Maar nu het voorlopige koopcontract verlengd is, is er weer even ruimte.

De kans op een doorstart van Nighttown lijkt hierdoor toe te nemen. Bij monde van zijn voorlichter bevestigde de Rotterdamse cultuurwethouder Orhan Kaya dat. “We krijgen genoeg steun in de raad om het geld aan Nighttown te geven, want er is een meerderheid voor een doorstart van de popzaal.”
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam