Sessie: Erik Vandenberge in de lift van Villa VPRO Sessie: Erik Vandenberge in de lift van Villa VPRO

Eerst een tent, toen een caravan, een boot en nu een lift

Sessie: Erik Vandenberge in de lift van Villa VPRO

Eerst een tent, toen een caravan, een boot en nu een lift

Als de naam van Erik Vandenberge valt, wordt die meestal gevolgd door anekdotes over zijn wijze van muziek maken. Op versleten - soms gevonden - gitaren speelt hij zijn Zeeuwse deltablues op klompen. Zijn eerste album nam hij op in de tent waar hij toen woonde, het tweede in zijn caravan en de laatste op zijn boot. In december kwam hij bij 3VOOR12 langs voor een sessie in de lift.

Eerst een tent, toen een caravan, een boot en nu een lift

Het verhaal van bluesmuzikant Erik Vandenberge blijft bijzonder. Jaren geleden liet hij de drukte van zijn woonplaats Rotterdam achter zich en settlede hij zich in Zeeland. Hij bracht de eerste winter door in een oude legertent, waar hij zijn debuut opnam. De zomer erop verkaste hij naar een caravan bij de boer op het land. Tussen het werken bij de boer nam hij zijn tweede album op in de caravan.

De caravan maakte afgelopen jaar plaats voor een boot die hij de afgelopen jaren had opgeknapt. De derde cd Iwan nam hij daar op. Inmiddels heeft Vandenberge een ‘echt’ huis in Zeeland. Onlangs speelde hij twee dagen achter elkaar in Amsterdam. Tussen de bedrijven door vond hij de tijd om bij de VPRO Villa langs te komen. 3VOOR12 stapte met Erik Vandenberge in de lift en nam een korte sessie op.

Kijk naar de liftsessie met Erik Vandenberge in (behind) closed doors.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam