Hollandse Nieuwe AC Berkheimer kijkt liever naar zijn schoenen dan naar het publiek Hollandse Nieuwe AC Berkheimer kijkt liever naar zijn schoenen dan naar het publiek

Rotterdamse indieband is niet bang om buiten de grenzen te kijken

Hollandse Nieuwe AC Berkheimer kijkt liever naar zijn schoenen dan naar het publiek

Rotterdamse indieband is niet bang om buiten de grenzen te kijken

Hollandse Nieuwe van deze week AC Berkheimer denk heus wel na over een act, maar voorlopig schaamt de band zich er niet voor naar zijn schoenen te staren. Met shoegaze als geuzennaam wil het kwartet best de wereld veroveren.

Rotterdamse indieband is niet bang om buiten de grenzen te kijken

Bassiste Dagmar Veentra zit op het terras als 3VOOR12 haar belt, maar ze laat haar felbegeerde stoel graag even in de steek om haar band voor te stellen: AC Berkheimer, een indieband uit Rotterdam die het voorlopig nog niet aandurft het publiek aan te kijken, maar wel graag de hele wereld wil veroveren.

WIE OF WAT IS AC BERKHEIMER?
AC Berkheimer ben ik samen met Valentijn, Gwendolien en drummer Remco. Valentijn en Gwendolien maken al heel lang samen muziek. Drummer Remco is er later bijgekomen. Ik ben zelf het kortst bij de band. In deze samenstelling zijn we zo’n twee jaar bij elkaar. We oefenen één keer per week, en beginnen de laatste tijd steeds meer op te treden.

VANWAAR DIE NAAM?
Nee, het is geen versterker. Sommige mensen denken dat het een vergeten gewaande filosoof is. Maar in werkelijkheid is het een vriendin van iemand in New York. Of eigenlijk ook weer niet, want die heet Berkheiser. Maar wij dachten dat het Berkheimer was. We vonden het wel een mooie naam.

OORDEEL: THE CRANES IN EEN NIEUW JASJE
We zijn al met veel dingen vergeleken, maar The Cranes was de enige die ik nog niet kende. Inmiddels wel trouwens. We zijn wel iets minder depressief. We zijn ook wel eens depressief genoemd, maar daar ben ik het echt niet mee eens. We noemen onszelf wel shoegazers, maar daarmee bedoelen we meer dat we helemaal opgaan in de muziek.

KEUZES

LABEL OF EIGEN BEHEER?
Liever een label, maar voorlopig nog even eigen beheer. We willen wel graag een label, omdat de achterkant dan toch wel wat makkelijker gaat. Distributie en zo.

SHOEGAZEN OF HET PUBLIEK INPAKKEN MET EEN SHOW
Dat laatste zouden we misschien wel willen, maar ik denk dat we in die eerste categorie vallen. We denken wel na over onze act en we praten er ook over, maar voorlopig is de muziek het belangrijkst. De meisjes doen wel mooie jurkjes aan.

EERST NEDERLAND OF METEEN DE HELE WERELD?
Eerst Nederland natuurlijk. Je moet ergens beginnen, maar hoe verder we komen, hoe beter. Het is een bewuste keuze om onze website helemaal in het Engels te maken, maar we spreken ons Nederlandse publiek niet in het Engels toe hoor!

WAAROM MAAK JE EIGENLIJK MUZIEK?
Omdat het erin zit. Het is een soort noodzaak. Als ik een tijdje niet speel, word ik zenuwachtig.

WAT IS JE DOEL?
We zouden wel graag in het buitenland willen spelen. Niet dat we Nederland niet interessant vinden, maar we willen het graag wat breder.

WAAR KUNNEN WE AC BERKHEIMER ZIEN?
Op 20 april in Waterfront bij het feestje van 3VOOR12/Rotterdam.

WAAROM MOETEN WE DAAR HEEN?
Omdat wij graag heel veel publiek hebben!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam