Programmeur Nighttown naar Waterfront Programmeur Nighttown naar Waterfront

“Nighttown wordt een hippere club”

Programmeur Nighttown naar Waterfront

“Nighttown wordt een hippere club”

Gareth de Wijk is weg bij Nighttown en gaat aan de slag bij die andere Rotterdamse popzaal, Waterfront. De Wijk: “Ik heb heel erg zin in een nieuwe uitdaging. Het was allemaal een beetje te vaag na het faillissement bij Nighttown.” En zo kan hij zich volledig storten op zowel dance als bands in Waterfront.

“Nighttown wordt een hippere club”

Na vier maanden stilte rondom Nighttown in Rotterdam was het voor programmeur Gareth de Wijk genoeg. Hij ging naar Waterfront. “Het werd me allemaal te vaag bij Nighttown. We kregen te horen dat er een doorstart zou komen dankzij Heineken, maar dat bleek ingewikkelder dan verwacht. Een andere partij was heel serieus en is uiteindelijk afgehaakt. Nu is er een gegadigde die een voorlopig koopcontract heeft getekend. Wij hoorden wel steeds van alles, maar het kwam er op neer dat je na vier maanden nog niks hoorde. Ik deed wat dingen op locatie, mijn salaris werd wel gestort dus dat was oké geregeld, maar in mijn eentje wachten in Nighttown werd me wat eenzaam.”

De wijk is nu dus hoofdprogrammeur live muziek en dance bij Waterfront. “De zaal is voor hardere concerten en underground dance perfect. Mijn programma liep in Nighttown best goed, maar de nieuwe eigenaar wil van Nighttown een hippere club maken. Nee, dat is niet Heineken. Die brouwerij heeft het in eerste instantie overgenomen, maar verkoopt het nu weer door. Er is een voorlopig koopcontract getekend, maar nog niet definitief; voor mij was het wel best om te gaan.”

Vorig jaar rommelde het ook bij Waterfront, maar die lucht lijkt nu wel geklaard. “Voor mij is Waterfront een stuk beter in vergelijking met Nighttown,” legt De Wijk uit. “Je ziet dat de reorganisatie zijn vruchten afwerpt. Ze zijn nu ook uit het rood; ze kunnen mij niet voor niets aannemen. Ik kan er meer van maken, zorgen dat er een beter programma komt met meer bezoekers. Op dancegebied gaan we het anders aanpakken; we gaan met partijen werken die zelf dancefeesten organiseren. Dan huur je de zaal en wordt in overleg het programma ingevuld. Dat zijn uren die je zelf als zaal niet zou kunnen maken. Voor weinig moeite krijg je een goed product.”

Is De Wijk niet bang dat die bezoekers van Waterfront na de heropening van Nighttown weer teruggaan? De Wijk:“Voor grote concerten zijn er dingen die je niet kwijt kan bij Waterfront, dan moet je wel iets hebben van de grootte van Nighttown. Maar Waterfront is voor de underground dance veel interessanter. In de nieuwe Nighttown zal je geen breakcore, drum ‘n’ bass of zelfs electro meer tegenkomen. Al zouden ze dat doen: ik heb bewust deze keuze gemaakt en zie mogelijkheden om Waterfront te naar een hoger niveau te tillen.”

Luister naar het hele gesprek dat Ron van der Sterren had met Gareth De Wijk in Dubbel Check.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam