Hollandse Nieuwe H.O.T.T. kiest liever voor Twisted Sister dan Spinal Tap

Zanger Rich E. Lust: ""Wij zijn geen rock 'n' roll cliché"

Zanger Rich E. Lust van de Rotterdamse hardrockformatie H.O.T.T. heet eigenlijk Meindert. Maar dat klinkt weer zo Hollands. Bij de muziek van H.O.T.T. moet je eerder denken aan L.A., doorbakken blonde vrouwen, tonnen whisky en met je grote auto door de woestijn rijden. H.O.T.T. was vorige week Hollandse Nieuwe bij 3VOOR12.

Zanger Rich E. Lust: ""Wij zijn geen rock 'n' roll cliché"

Zanger Rich E. Lust van de Rotterdamse hardrockformatie H.O.T.T. heet eigenlijk Meindert. Maar dat klinkt weer zo Hollands. Bij de muziek van H.O.T.T. moet je eerder denken aan L.A., doorbakken blonde vrouwen, tonnen whisky en met je grote auto door de woestijn rijden. H.O.T.T. was vorige week Hollandse Nieuwe. 3VOOR12 sprak met Meindert aka Rich E. Lust.

WIE OF WAT IS H.O.T.T.?
“Wij zijn H.O.T.T. uit Rotterdam. Da’s eigenlijk een afkorting voor High On TestoTeron. We maken poserrock. Heel veel mensen denken dat het een grapje is. Maar wij zijn geen rock ‘n’ roll cliche. Het is weliswaar een imago, toch hebben we er een eigen draai aan gegeven. De muziek van Mötley Crüe wordt niet maar gemaakt maar wij vonden dat het er weer tijd voor is. Wel met een eigen invalshoek.”

HET 3VOOR12 OORDEEL: H.O.T.T. IS BETER DAN THE DARKNESS.

“Ja natuurlijk. The Darkness maakt muziek in de geest van de jaren zeventig, het is echt een Queen-ding met symfo-invloeden. Bij ons is het meer hardrock uit de jaren tachtig. In de jaren zeventig was het weliswaar over the top en een hoop glam en glitter, maar in de jaren tachtig kwamen pas de fluorkleuren.”

SPINAL TAP OF TWISTED SISTER?

“Bij onze show vorig jaar in Paradiso kwam ik via een kabel naar beneden, dat had zeker iets weg van Spinal Tap. Ik vind het een briljante film. En Twisted Sister…? Ik heb geen zin om er als Dee Snider bij te lopen, maar ik vind hem geweldig. Als ik moest kiezen, dan toch Twisted Sister.”

UIT DE BIOGRAFIE VAN PORNOSTER JENNA JAMESON. WAT KIES JIJ: LIEVE WOORDJES VAN TOMMY LEE of VASTGEBONDEN WORDEN DOOR MARILYN MANSON?

“Tommy Lee, daar kies ik altijd voor.”

INNERCITY OF VOORPROGRAMMA MÖTLEY CRÜE?
“Nou, op Innercity hebben we al gestaan. Of we daar een gimmick waren? Kijk, Innercity is heel leuk, een combinatie van drugs en veel mensen: feest dus.”

WAAROM MAAK JE MUZIEK?
“Gewoon omdat het leuk is.”

WELK DOEL WIL JE BEREIKEN?

“Als ik het nou moet doen om beroemd te worden, nee dank je. Dat wil je als je twintig of achttien bent. Natuurlijk is het gaaf als je wat met je band kan bereiken, maar wat je het meest bij blijft zijn bijvoorbeeld de situaties in de bus na een optreden. Ook leuk: van het weekend hebben we een clip opgenomen. De clip is opgenomen in een oude loods in Amsterdam, compleet met bungeejumpkoorden waar de muzikanten aan hangen. Ik ben in de clip een monster.”

WAAROM MOET IEDEREEN H.O.T.T. ZIEN?
“Het wordt een te gekke show, wij willen mensen vermaken.”

Luister naar het hele gesprek dat Ron "Blackstar" van der Sterren had met Rich E. Lust, zanger van H.O.T.T. in Dubbel Check van 13 december 2006.