Column Janneke Riplet : Aardverschuivingen in het Rotterdamse popcircuit Column Janneke Riplet : Aardverschuivingen in het Rotterdamse popcircuit

Programmeur Nighttown vertrekt naar Waterfront

, Janneke Riplet,

Column Janneke Riplet : Aardverschuivingen in het Rotterdamse popcircuit

Programmeur Nighttown vertrekt naar Waterfront

Janneke Riplet, ,

Hoewel het al maanden stil is in NIghttown borrelt er achter de gesloten deuren van de voormalige Poptempel nog van alles. Gareth de Wijk heeft per direct ontslag genomen als programmeur van Nighttown. Met ingang van het nieuwe jaar zet hij zijn functie voort in Waterfront, waar eerder al diverse ex-Nighttownpersoneelsleden onderdak vonden.

Programmeur Nighttown vertrekt naar Waterfront

Gareth de Wijk heeft per direct ontslag genomen als programmeur van Nighttown. Met ingang van het nieuwe jaar zet hij zijn functie voort in Waterfront. Hij komt daar te werken met een aantal ex-personeelsleden van Nighttown die eerder dit jaar waren ‘overgestapt’ (o.a. hoofd pr en de bedrijfsleider). Op dit moment wordt er flink gereorganiseerd bij Waterfront. Het begint erop te lijken dat dit podium zich wil gaan profileren als hét poppodium van Rotterdam. De band tussen Waterfront en Rotown is goed. Als deze twee podia zich samen sterk maken, kunnen ze wellicht de politiek overtuigen om de subsidies aan te passen. Vuile was Sinds de deuren van Nighttown werden gesloten en bijna al het personeel op straat kwam te staan, heb ik mijn grote mond maar gehouden. Want hoe meer vuile was je buiten zou hangen, hoe kleiner de kans dat Nighttown een doorstart zou kunnen maken. Vuile was? Ja, een wasmand vol. Laat ik één vieze sok pakken. Het personeel van de Stichting Live at Nighttown werd op een onbehoorlijke manier en zonder excuses op straat gezet, terwijl een aantal mensen die zogenaamde managementfuncties bekleden, nog in dienst zijn. Per persoon verdienen zij evenveel als al het ontslagen personeel bij elkaar. Dat lijkt me genoeg, die ene sok…. Cultuurbeleid zonder visie De politiek in Rotterdam staat erbij en kijkt ernaar. En dat doet ze al jaren. Blijkbaar zit er op Kunst en Cultuur iemand zonder visie en zonder interesse in popmuziek. En dan heb ik het niet per se over Nighttown en de toestanden die daar al jaren gaande zijn, maar over het beleid (of het ontbreken daarvan) over de hele linie. Denk aan de Baroeg die geen subsidie meer krijgt, aan al die dance-clubs die komen en gaan. Maar wat nu? Ik zal mijn grote mond weer even houden en afwachten wat de toekomst brengt. Ondertussen verheug ik me al op de leuke bandjes en avonden in Waterfront en Rotown. Ik heb wel vertrouwen in Gareth en zijn collega's en ik denk dat we binnenkort blij zijn met een fijn uitgaansleven voor de popliefhebber in Rotterdam.
advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam