Voorbeschouwing Metropolis - De Vera / Waterfront / Patronaat Tent - Voorbeschouwing Metropolis - De Vera / Waterfront / Patronaat Tent -

Aan de telefoon: programmeur Peter van der Stelt van Waterfront

, Janneke Baken,

Voorbeschouwing Metropolis - De Vera / Waterfront / Patronaat Tent -

Aan de telefoon: programmeur Peter van der Stelt van Waterfront

Janneke Baken, ,

Komende zondag is het zover: het Metropolis festival. Het festival heeft vijf podia waar verschillende programmeurs verantwoordelijk voor zijn. Vrij bijzonder van opzet. 3VOOR12 Rotterdam is benieuwd hoe de Rotterdamse programmeurs dit ervaren. Peter van der Stelt, mede verantwoordelijk voor de programmering van de Vera / Waterfront / Patronaat Tent, licht toe.

Aan de telefoon: programmeur Peter van der Stelt van Waterfront

Voor welk deel van de programmering ben je verantwoordelijk? Peter van der Stelt: “De Vera/Waterfront/Patronaat tent wordt gecoordineerd door Niels Post. Peter van Vera, Jeroen van Patronaat en ik hebben het heel erg druk, dus het is fijn dat Niels de boel in goede banen leidt. We bepalen samen wat er in de tent komt te staan en dat gaat helemaal zonder problemen.” Hoe kom je tot je keuzes? Peter van der Stelt: “Instictief, gevoelsmatig. Het gaat vanzelf. De programmering is een afspiegeling van je eigen club. Voor Waterfront is het geen probleem om onder het motto ‘The best you've never heard of’ te boeken en voor Vera al helemaal niet. Voor het Patronaat is het moeilijker omdat deze zaal ook een regionale functie heeft. Het is knap dat ook deze zaal met de programmering toch de diepte in gaat.” Hoe verloopt de samenwerking met de andere programmeurs? Peter van der Stelt: “Peter van Vera zie ik af en toe, die woont natuurlijk helemaal in Groningen en Jeroen kom ik wat vaker tegen. Trouwens, morgenmiddag zie ik Jeroen alweer: hij speelt met zijn band ET Explore Me in Waterfront op het Primitive festival.” Wat maakt jouw tent bijzonder? Wat is typisch? Peter van der Stelt: “We vinden zelf dat de programmering rocky is. Als je de bands ziet die er spelen, en het vergelijkt met de andre tenten, dan is over het algemeen het onderbuik-gevoel belangrijker dan de melodie. Maar misschien dat het komende zondag wel heel anders uitpakt want je weet het nooit precies van te voren.”
advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam