Hollandse Nieuwe El Pino & The Volunteers hielp vier bands om zeep Hollandse Nieuwe El Pino & The Volunteers hielp vier bands om zeep

Zanger David Pino: “Ik werk met nieuwe muzikanten, dat is wel gezond”

Hollandse Nieuwe El Pino & The Volunteers hielp vier bands om zeep

Zanger David Pino: “Ik werk met nieuwe muzikanten, dat is wel gezond”

Hollandse Nieuwe El Pino & The Volunteers is ‘de enige echte’ countryband uit Rotterdam. Wat begon als een hobby in een huiskamer, groeide uit tot een serieuze band waardoor vier bands op de klippen liepen. Eind dit jaar komt de cd uit.

Zanger David Pino: “Ik werk met nieuwe muzikanten, dat is wel gezond”

WIE OF WAT IS EL PINO & THE VOLUNTEERS? Het begon als een fictief project van zanger/songschrijver David Pino voor de kunstacademie. Bestaande uit allemaal leden van verschillende bands die op een avond in de huiskamer samen muziek maakten. Inmiddels is het hobbyproject uitgegroeid tot ‘de enige echte’ countryband uit Rotterdam en zijn er vier bands door op de klippen gelopen. Alleen die van Pino zelf, Wiseguy, is overeind gebleven. WISE GUY OF EL PINO? “Het is niet te vergelijken. Wiseguy bestaat al 10 jaar, dat gaat als een kanon. El Pino is gevoeliger. Bovendien werk ik met nieuwe muzikanten, dat is ook wel gezond.” VRIJWILLIGER ALS MUZIKANT OF STEADY JOB? “Dat eerste, hoewel ik er wel mijn boterham mee moet verdienen. Op het moment ben ik parttime ontwerper. Het liefst zou ik het omdraaien. Dat ik meer bezig ben met muziek.” WAT WIL EL PINO BEREIKEN? “Eind dit jaar komt onze cd Stardom uit en dan wordt het door heel Nederland spelen. Ik heb niet meer zulke wilde dromen. Na tien jaar Wise Guy heb ik dat opgegeven. Hoewel El Pino & The Volunteers wel nieuwe perspectieven biedt, daar kan je een breder publiek mee trekken.” DOLLY PARTON OF EMMYLOU HARRIS? “De duetten van Harris vind ik heel mooi. Maar ik ga toch voor Dolly Parton. Ik heb veel respect voor haar liedjes. Ze is gewoon een super goede singer-songwriter. WAAROM MOET IEDEREEN EL PINO & THE VOLUNTEERS GAAN HOREN? “Omdat wij laten horen dat er goede countrymuziek uit Rotterdam komt.” Inmiddels is de band Wiseguy ook uit elkaar. Beluister het interview met Hollandse Nieuwe El Pino & The Vultures in Dubbel Check.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam