Doe jij het op muziek, met Leon van Rijnsbergen

"Als de dame in kwestie net als ik van een lekker potje brute metal houdt, dan laat ik de kans niet ongebruikt om die muziek ook te draaien wanneer we het bed delen."

Janneke Baken, ,

Het wekelijks vragenlijstje aan een muziekliefhebber uit Rotterdam of iemand die in Rotterdam werkzaam is. Lees 'Doe jij het op muziek?' voor een portie meligheid en sappige details. Met deze week Leon van Rijnsbergen, o.a. programmeur van de Baroeg.

"Als de dame in kwestie net als ik van een lekker potje brute metal houdt, dan laat ik de kans niet ongebruikt om die muziek ook te draaien wanneer we het bed delen."

Doe jij het op muziek? "Ja, maar niet op romantische muziek. Als de dame in kwestie net als ik van een lekker potje brute metal houdt, dan laat ik de kans niet ongebruikt om die muziek ook te draaien wanneer we het bed delen." Welk nummer en/of band wil je NOOOOIT meer horen? "De band Vintersorg. Dat draaide mijn ex de hele dag. Walgelijke, melodieuze troep... bah!" Als je op de dansvloer staat, welk nummer MOET de DJ draaien? "Op de dansvloer? Ik? Nee, da's niet helemaal mijn plaats. Ik sta liever naar een band te kijken, zeg maar." Wat is de laatste plaat die je hebt gekocht? "Dat moet 'Rattenkönig' van de Franse underground black metalband Mutilation zijn geweest, afgelopen weekend." Noem je drie favoriete bands uit Rotterdam "Officium Triste, de beste doom metalband van Nederland. Disturbance, de beste rauwe punkband van Nederland. Sinister (RIP), 1 van de grondleggers van death metal in Nederland." Wat is je favoriete bandshirt? "Geen idee. Het lukt me ook niet om een favoriete band aan te wijzen eigenlijk. Mijn favoriete stijlen: death / black / grind / thrash / hardcore, psychobilly en punk... alles wat we in Baroeg programmeren dus..." Hoe zou je je (eventuele/volgende) band noemen? "Atjar Tjampoer. Waarom? Dat bekt wel lekker..." Als je bezoek krijgt van een buitenaards wezen welke plaat zet je dan op en waarom? "Scum van Napalm Death. Korte, maar zeer krachtige nummers om dat mormel snel mee weg te jagen!"