Face Tomorrow komt niet helemaal van de grond tijdens dvd opnames Face Tomorrow komt niet helemaal van de grond tijdens dvd opnames

Ruim 800 jonge fans in Nighttown

, Valesca Mulder,

Face Tomorrow komt niet helemaal van de grond tijdens dvd opnames

Ruim 800 jonge fans in Nighttown

Valesca Mulder, ,

Op drie februari heeft Face Tomorrow alle fans opgeroepen naar Nighttown te komen voor de opnamen van hun nieuwe dvd. Aan die oproep is ruim gehoor gegeven; zo’n 800, vooral jonge, Face Tomorrow fans hebben zich verzameld in de grote zaal van Nighttown.

Ruim 800 jonge fans in Nighttown

Op drie februari heeft Face Tomorrow alle fans opgeroepen naar Nighttown te komen voor de opnamen van hun nieuwe dvd. Aan die oproep is ruim gehoor gegeven; zo’n 800, vooral jonge, Face Tomorrow fans hebben zich verzameld in de grote zaal van Nighttown. San Andreas, die het publiek komt opwarmen voor de opnamen beginnen, is pas sinds afgelopen zomer bezig. De nieuwe plaat, The Lover Kills, krijgt goede kritieken en in de korte tijd van hun bestaan, hebben ze ook al een goede live reputatie opgebouwd. Deze maken ze ook vanavond waar. Ze zetten een strakke set neer, die vol overtuiging, al rossend over het podium, wordt gebracht. Waar San Andreas meer screamo en metal ten gehore bracht speelt de volgende band, The Sedan Vault, meer echte emo. Alhoewel mijn voorkeur meer uitgaat naar het wat stevigere werk kan ik toch zeggen, dat deze Belgen mooie, met veel gevoel gebrachte virtuoze liedjes spelen. Wat ik ze wel moet nageven is, dat op de momenten dat er echt gerockt kan worden, met name de gitarist en de toetsenist echt los gaan op het podium. En dan de band waar veel van de jonge kids de hele avond op staan te wachten. Vanaf de eerste tonen staat een groot deel van het publiek luidkeels mee te zingen. Als Face Tomorrow de singel Sign Up speelt, barst de bom en zie je voor het podium één grote krioelende massa. Toch leek de stemming er bij het publiek niet helemaal in te komen. Door de afwisseling met rustige nummers en het meer dan gebruikelijk stemmen van de gitaren mist dit optreden van Face Tomorrow wat van de energie die we normaal van hen gewend zijn. De dvd, waarvoor vanavond opnamen gemaakt zijn, zal later dit jaar uitkomen. Naast het live optreden kun je met de dvd kijken naar ondermeer videoclips, interviews en foto’s van Face Tomorrow.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam