Waterfront start het nieuwe seizoen met een dosis vitamientjes! Waterfront start het nieuwe seizoen met een dosis vitamientjes!

Drum and Bass-avond van Rotterdams Citrus-label

, Mandy Struik,

Waterfront start het nieuwe seizoen met een dosis vitamientjes!

Drum and Bass-avond van Rotterdams Citrus-label

Mandy Struik, ,

Hoe kan ik het nieuwe uitgaanseizoen nou beter beginnen dan tussen de citrussen? Ik moet zeggen dat ik deze vrijdag flink aan mijn trekken ben gekomen in de Waterfront, waar het Rotterdamse drum and bass label Citrus zijn 20e release vierde met een presentatie van een aantal producers van Hollandsche bodem.

Drum and Bass-avond van Rotterdams Citrus-label

Toen ik binnen kwam druppelen waren de spits afbijtende Dj’s al begonnen, USB en Mav zijn degenen die de wat hardere en rauwere kant van het Citrus label vertegenwoordigen. Zij zullen eind volgende maand in samenwerking een release uit brengen op Citrus. Waar de set begon met een klein stukjeatmospherische Drum and Bass eindigde het met de diepere rauwe Neuro platen. Ze wisten deze uiteenliggende stijlen wel strak in elkaar te mixen. Jammer dat de zaal nog niet vol genoeg was voor de knallende platen die er gedraaid werden, wat mij betreft is het toch een net iets te schril contrast als men hard draait in een half lege zaal, ze hadden het misschien beter bij de Atmospherische kant kunnen houden tot de zaal wat voller was. Na dit tweetal nam de bescheiden jongeman Nexus, die geen release uit heeft gebracht op het Citruslabel, maar wel een goede aanvulling op de avond was omdat hij de partyvibe goed wist op te krikken. De een na de andere partyplaat kwam voorbij en in de zaal die steeds voller raakte kwam daarmee de sfeer er goed in! Na even mijn oren tot rust te laten komen in de backstage, stond Predator te draaien toen ik de zaal weer betrad. Deze oudere rot in het vak heeft meerdere releases op het Citruslabel uit gebracht, waaronder een split met Digital. Hij draaide in een stevig tempo de wat meer uplifting, harde dansvloerplaten die ervoor zorgden dat ik met mijn voeten van de vloer ging. Deze man gooide naar mijn idee de gain wel te ver open, want mijn trommelvliezen werden uit mijn oren gedreund, waardoor ik toch na een half uurtje weer afdroop. Gewaagd gooide Dreazz, de spin in het web van de Nederlandse drum and bass scene en tevens de eigenaar van het label Citrus, het roer om door er wat vocale platen doorheen te gooien. Toen het publiek net weer gewend was aan deze wisseling van stijl mixte hij weer langzaam op naar de wat harder rollende platen, zo kenmerkend voor deze Dj is dat hij vaak vele stijlen in zijn set weet te combineren en het allemaal goed aan elkaar weet te breien. De avond werd gehoast door Mc Proskript en Mc Dapper. Waar Dapper bescheiden zijn mond hield wist Proskript dit goed aan te vullen. Wat mij betreft een goede combinatie die twee. Als afsluiter weet Pamb de laatste paar mensen in de zaal fief en fruitig op de been te houden met zijn vrolijke partyrollertjes, die hij degelijk en solide in elkaar weet te mixen terwijl het leek alsof hij er zelf niet bij stil kon staan, dat zag er nou eens leuk uit bij een Dj, meestal staan ze er naar mijn idee maar stil bij. Ik zou kritieke punten willen noemen, maar volgens mij wordt dit een erg zoete review. Al met al was dit een avond in de Waterfront waar de Citrustracks om je oren gesmeten werden en de sfeer er naar mijn idee goed inzat, er werden veel partyplaten gedraaid met hier en daar wat knallende hoogtepunten, wel was het geluid echter wat hard, misschien dat daarom een deel van het publiek wat vroeg naar huis ging.
advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam