3voor12 Overijssel

Topavond met Big Country in De Cactus

Uniek optreden op kleinste podium van Twente

Tekst & foto's: Anne-Marie Kok

Er gebeurt iets bijzonders in Hengelo. Café De Cactus weet steeds meer grote namen op het kleinste podium van Twente te krijgen, met als voorlopig hoogtepunt Big Country, de Schotse band die in de jaren 80 en 90 van de vorige eeuw een aantal fantastische albums afleverde.

De show in Hengelo staat in het teken van The Crossing, het album van hun grote doorbraak in 1983. Van de originele bezetting zijn alleen Bruce Watson en Mark Brzezicki nog over. Oprichter en zanger Stuart Adamson heeft in 2001 een eind aan zijn leven gemaakt, maar zoals de band zelf zegt: hij is er altijd een beetje bij. De zang wordt tegenwoordig verzorgd door Simon Hough. Scott Whitley en Jamie Watson (de zoon van Bruce Watson) completeren het vijftal.

Het publiek heeft er duidelijk zin in! Iedereen voelt dat het bijzonder is om deze band te zien in een café. Een kleine 35 jaar geleden stonden deze gasten nog gewoon Wembley plat te spelen op Live Aid. Oké, ze zijn wat ouder geworden, maar wat een speelplezier straalt er van deze heren af.

Muzikaal klinkt het ook nog top. Zanger Hough klinkt natuurlijk anders dan Adamson, die de zang op het album deed. Maar zijn stage-performance en zijn prettige stem vestigen al snel de aandacht op de ijzersterke nummers van The Crossing. En er zijn echte fans in de zaal, want ook de minder bekende albumtracks worden door enkele mensen woord voor woord meegezongen.

Een topavond in De Cactus!

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12