Songstories: Parker wil een arm om hun publiek heen slaan

'Net als superhelden willen we de wereld een stukje beter maken'

Romanca van Vuure ,

Er zijn veel websites waar songteksten volledig geanalyseerd worden, maar of deze analyses ook kloppen is vaak niet te controleren. Daarom laat 3voor12noord-holland plaatselijke muzikanten de achterliggende verhalen over hun favoriete zelfgeschreven nummers vertellen. Deze week spraken we met drie leden van de Hoornse band Parker.

Ze hebben elkaar een jaar geleden ontmoet in een Hoornse kroeg genaamd 't Kroegie, hebben daar ook hun album Bandage for the Soul opgenomen en hopen volgend jaar al op Noorderslag te spelen. De zesledige band Parker timmert al hard aan de weg. 'Het geeft veel vrijheid als je alles, van boekingen van concerten tot het produceren van een album, zelf in de hand houdt', aldus zanger Daniel Drommel.

Until the Light
Met zijn drieën nemen ze relaxt slokjes van hun koffie. Zanger Daniel Drommel, drummer Ernst van Dusseldorp en percussionist Vincent Goosen zitten stipt om twaalf uur klaar om de stories achter hun 'favoriete', zelfgeschreven nummers te vertellen. 'Je moet de nummers zien als onze kindjes', vertelt Daniel. 'We hebben geen favorieten. Hoewel dit nummer wel echt een stuk is.' Hij spreekt over het nummer Until the Light, tevens ook de eerste single. Het nummer heeft hij iets meer dan drie jaar geleden geschreven. 'Het gaat over een bijzondere eerste date die ik had met mijn huidige vriendin. Het afspraakje eindigde bij haar thuis op de bank, waar ik een kopje thee kreeg aangeboden', zegt Daniel. In eerste instantie moest het een wat bozig nummer worden. Zijn vriendin durfde zich niet te binden en met dit nummer wilde hij haar overhalen. Wat dus ook echt heeft gewerkt. 'Twee jaar geleden kwam Daniel aanzetten met het nummer. Gelijk bedacht iedereen van de band zijn of haar eigen partij. Met zijn allen proberen wij een product te maken. Dat is de kracht van het zijn van een band', vertelt Ernst van Dusseldorp. Volgens Daniel is het nummer dan ook erg veranderd. 'Voorheen was het nummer redelijk vlak, nu is het meer uptempo en vrolijk. Een nummer is nooit af. Het groeit met de band mee.'

Wishing I Had a Phone
Parker wil met zijn poprock het publiek geruststellen. 'We willen een arm om ze heen slaan', zegt Vincent Goosen. Met hun muziek willen ze aangeven dat niemand alleen is. 'Niemand heeft een plan. Iedereen loopt een beetje aan te kloten in deze wereld', zegt Daniel. 'Dit proberen wij eigenlijk in elk nummer wel te vertellen', vult Ernst aan. Ook het nummer Wishing I Had a Phone probeert dit in eerste instantie duidelijk te maken aan luisteraars. 'Maar wel met een knipoog', aldus Vincent.

Naar eigen zeggen is het het meest depressieve nummer dat Daniel heeft geschreven. 'Nu is het toch best een vrolijk nummer', doet Ernst een duit in het zakje. Het nummer gaat over een persoon in een restaurant, die net uit een relatie is gestapt. Een relatie die hem een vals gevoel van veiligheid gaf. Zijn telefoon is leeg. Hij kan dus helemaal niets. Niemand bellen, geen taxi bestellen, met niemand er over praten en hij kan niet weg. Het nummer gaat met andere woorden over het hebben van een onzeker bestaan.

Parker
'Eigenlijk willen wij net als superhelden de wereld een stukje beter maken', vertelt Daniel. Daar komt ook de bandnaam Parker vandaan. De naam is vernoemd naar Spiderman. De superheld heet eigenlijk Peter Parker. 'Wij zochten een naam die goed blijft hangen en pakkend is', zegt Ernst. 'Dat hadden wij bij de naam Parker en het verhaal erachter maakt het nog leuker.'

Parker speelt op Koningsdag in het Westerpark in Amsterdam. Ook zijn ze op donderdag 8 mei te zien in Rockcafé de Engel in Den Helder.