Afgelopen zaterdag was Complexity Fest 2017 in Patronaat in Haarlem: een veertien uur durend festival met heavy en complexe muziek. Met een bomvol poppodium met bezoekers uit heel Europa en bands uit binnen- en buitenland heeft de organisatie van Complexity Patronaat op de internationale kaart weten te zetten.

In alle drie de zalen van het poppodium kon het publiek genieten van heavy muziek. Van de progressieve en death metal van Obscura tot de metalcore van Exist Immortal en de post-metal van Bossk: het festival bood een breed scala aan genres.

 

In de loading dock van het poppodium konden bezoekers terecht voor eten en merchandise.

De organisatie van Complexity Fest had speciaal voor het festival een biertje laten brouwen door de Haarlemse bierbrouwerij Uiltje: de Complexity Black Ale. Het biertje van 5,5 % bleek erg populair onder de bezoekers en was niet aan te slepen.

De sfeer tijdens Complexity was gezellig en relaxed. Veel artiesten kwamen ook kijken naar de optredens van andere bands.

Wat de organisatie betreft was het een succesvolle editie. Thom Lich van de organisatie: "Het was echt te gek! De lijn van vorig jaar hebben we met succes voortgezet. De diversiteit in de line-up hebben we kunnen behouden en uit kunnen breiden. We zijn eerder open gegaan dan vorig jaar, wat ook goed heeft uitgepakt en we hadden meer internationale bezoekers dan vorig jaar."

Het plan is om in 2018 weer een nieuwe editie neer te zetten in Patronaat. Kan je niet wachten? Dan is er goed nieuws: Complexity presenteert het hele jaar door optredens in Patronaat. Voor komende zomer staat Animals as Leaders weer op het programma. Afgelopen zomer stond de band al in een uitverkochte grote zaal en is wegens het grote succes weer gevraagd. Meer informatie over Complexity en de komende optredens vind je hier.