We hebben er weer drie vandaag. Van stijlvolle rockmuziek van The Mocks, naar Nederlandstalige hiphop van Steenkoud en vloeiende r&b van Manzmel. Zo divers en dat allemaal uit Noord-Holland. Mooie muziek vind je overal.

Stijlvolle muziek van The Mocks

Nostalgisch geluid in de 21e eeuw

In het Zuiden van Noord-Holland vinden we het plaatsje Nieuw-Vennep. Wie niet al te hard, maar wel goed naar de muziek speurt vindt daar een bandje die niet van de tijd lijkt. En dan positief. Het zijn The Mocks! Een stijlvol geklede beatgroep die zo uit de 60s gevlogen lijken te zijn. Zij komen deze 10 december met een nieuwe dubbelzijdige vinylrelease. 

Na ‘Not Ready / See That girl’, die verscheen in juni dit jaar, zijn The Mocks terug met singles ‘The Bogey Man / Really Wanna Go’. De twee kantjes zijn opgenomen in de befaamde PAF! Studio van de Kik frontman Dave von Raven en producent Marcel Fakkers.

Met deze nieuwe single proberen de stijlvolle heren van The Mocks een keistrakke en energieke live-reputatie over te brengen op plaat. Ze hebben inspiratie ontleend aan oude horrorfilm soundtracks en het resultaat hiervan is het freakbeat / garage / surf nummer ‘the Bogey Man’. De B-kant ‘Really Wanna Go’ zet hetzelfde stijltje voort.

De single wordt uitgebracht door het Spaanse label Bickerton Records (Fleur, Mooon, the Small Breed) en is vanaf 10 december te verkrijgen in de platenzaak of direct via de band / label.

Manmzèl ontwikkelt zich als zelfverzekerde vrouw

Oxford als basis

Manmzèl (man-ma-zel), betekent in het Dominicaanse Kwéyòl 'jonge vrouw'. Klinkt niet gek dus dat de eerste single van singer-songwriter Emily Meekel aka Manmzèl de titel 'Like a Woman' draagt. Manzmèl haar muziek gaat over thema's zoals vrouwlijkheid, female empowerment en het hebben van een gemengde afkomst (Nederlands/Dominicaans). Dit alles gewikkeld in een lekker mengsel van rnb, funk en soul.

'Like A Woman' verwijst naar de ontwikkeling tot zelfverzekerde vrouw. Emily woont al geruime tijd in het Engelse Oxford. Misschien is dat de plaats wat haar huidige muzikale richting bepaalt. De single vormt deel van een mini-album, wat uitgebracht wordt in het voorjaar van 2022.

Verbreken van stilzwijgen met 'Doorzetten'

Het hebben van een lange adem

De mannen van STEENkoud zijn misschien wel de Nederlandse variant van LimpBizkit die in de jaren negentig met frontman Fred Durst de Nederlandse hitlijsten onveilig maken. Iets wat ook klopt, want de heren hebben dat gedaan met de cover en Nederlandstalige variant van het origineel 'Breakstuff'.

Naast het maken van 'covers' maken de luidruchtige heren die Nederlandstalige crossover met hun rock-hop twist eigen materiaal. Eerder hebben ze 'Niets Is Wat Het Lijkt' uitgebracht. De opvolger van die single heet 'Doorzetten'. Daarmee verbreekt STEENkoud het stilzwijgen, want dat de band soms maatschappijkritisch uit de hoek kan komen, hebben ze in het verleden wel bewezen.

Daar is op de nieuwe single helemaal niks van te merken. Een opzwepend nummer met een stevige gitaarrif eronder zorgen ervoor dat je niet kunt stilstaan. Bij de pakken neer gaan zitten is voor STEENkoud geen optie. Daar is het leven te kort voor. Juist in deze tijd van leven in beperkingen, is 'Doorzetten' misschien wel de manier om te kijken naar de stip op de horizon. December is nog niet STEENkoud en de winter lijkt nog ver weg met het vurige Nederlandstalige geluid van deze nieuwe single.