Onder het genot een drankje hebben de fans, schoolvrienden en familie een gezellige muziekavond met veel sfeer.

Het is een regenachtige vrijdagavond als in het Cultuurhuis Heerlen de EP-release van Martin Sillen plaatsvindt. De kerstversiering hangt al op. Martin Sillen haalde via crowdfunding een mooi bedrag op. Het stelt de band in staat om maar liefst 2 Ep's op te nemen. Vanavond wordt hun eerste EP “So Strange” gepresenteerd. Martin Sillen bestaat uit;

Jop Ostendorf zang en gitaar en verantwoordelijk voor de tekst en muziek

Eric Steegh gitaar en achtergrond zang

Luc van den Brink bas gitaar en achtergrond zang

Dinand Claessens drums, slagwerk en achtergrond zang.

De bezoekers aan het theater café worden vanavond getrakteerd op een optreden van Solomon en Martin Sillen. De bezetting van beide bands maakt duidelijk dat er een enorme muzikale impuls uitgaat van het Conservatorium Maastricht. Beide bands zijn samengesteld uit geschoolde muzikanten. De setting van het Cultuurhuis blijkt ideaal voor dit soort muziek.

Al eerder werd er door 3 voor 12 Limburg aandacht besteed aan Solomon. Solomon is vandaag voorprogramma en afkomstig uit Maastricht. De band speelt een knappe set. Complete nummers, sterk gebracht met wonderschone arrangementen. De stem van zanger Koen de Witte doet de rest. Solomon heeft een enorme ontwikkeling doorgemaakt in korte tijd.De muziek staat als een huis en het publiek geniet van de mooie set.

 

 

Een half uur later begint Martin Sillen met hun Ep-release.De trom van het drumstel van Dinand is groen verlicht met het hoesje van de EP. Tijdens de set worden de 4 nummers van de EP geïntroduceerd. Craving is het eerste nummer van de EP. Van het derde nummer Again is een videoclip verschenen. De nummers van Martin Sillen zijn geschreven door Jop. Aanleiding lag ooit in een opdracht op het Conservatorium. Jop ging de uitdaging aan om een soloproject te schrijven waarbij hij alle instrumenten bespeelde en de muziek opnam in de studio.

De songs worden sterk gebracht. Het is merkbaar dat de leden van Martin Sillen goed op elkaar zijn ingespeeld. Tussen de nummers door worden er grapjes gemaakt en wetenswaardigheden over de liedje verteld. De muziek van Martin Sillen klinkt als fijne, eerlijke en oprechte muziek. Met hier en daar een knipoog naar the Beatles en Elvis Costello. Naast nieuwe eigen nummers worden er drie covers gespeeld. Liedjes van George Harrinson, Talking Heads en Simon and Garfunkel. Jop vertelt dat er thuis veel van deze muziek was te horen. De avond vliegt voorbij. Veel gevarieerde nummers zijn te horen. Onder het genot van een drankje hebben de fans, schoolvrienden en familie een gezellige muziekavond met veel sfeer. Neem daarbij de plannen van de muzikanten en we gaan nog veel horen van Martin Sillen.