De redactie van 3voor12 Leiden is op zoek naar nieuwe (vrijwillige) collega's. Ons muzikale web strekt zich uit van concertagenda's en persberichten tot concertrecensies, interviews en clubavonden. En dat alles via onze website, social media en radio. Wij zoeken daarom niet alleen schrijvers en fotografen, maar ook planners, journalisten, interviewers, tekstredacteuren, social-media-kenners, radiomakers en vormgevers.
Je hebt geen verstand van muziek nodig om bij ons te beginnen. Een beetje liefde voor Muziekstad Leiden is genoeg.

"Ik heb geen verstand van muziek, maar wel van schrijven. Ik bedenk gewoon mijn eigen rubriek!"

De jongste tak aan de 3voor12-boom moet nog veel groeien, en is dus ook buigzaam. De Leidse redactie is een team van ca. 20 vrijwilligers (ca. 18-48jr) met een zwak voor de Leidse muziekscene. Wij interviewen, beschrijven en fotograferen lokale acts, festivals en evenementen. Wij redigeren en publiceren onze eigen artikelen waarbij we creatief kunnen omgaan met de vormgeving geboden door het VPRO-platform. En daarnaast maken wij Live071 bij Sleutelstad en organiseren wij Clubavonden met lokaal talent in Gebr. de Nobel. Samen bedenken wij welke richting wij op willen groeien. Wij zijn daarbij altijd op zoek naar nieuw bloed om nog sterker en groter te worden.

Wij zoeken schrijvers (voor album- en concertrecensies en festivalverslagen, persberichten en ander nieuws van lokale acts), interviewers (van lokale talenten, organisatoren en andere deelnemers aan Muziekstad Leiden), fotografen (van concerten en festivals, maar ook portretten van bands en organisatoren), tekstredacteuren en vormgevers (om content te corrigeren en publiceren), planners en organisatoren (die zorgen voor de agenda, #Kekkeris, accreditaties en Clubavonden), radiomakers en social-media-tovenaars.

Ben jij gedreven om je onbezoldigd in te zetten voor Muziekstad Leiden? Wil jij jouw kennis en ervaring delen met ons team, (journalistieke) ervaring opdoen in een enthousiast netwerk, of gewoon oefenen met beeld of tekst? Onze redactieleden laten je graag zien hoe leuk en makkelijk het kan zijn. En in ruil krijg jij - naast een onvergetelijke en leerzame ervaring - leuke nieuwe kennissen, gratis toegang tot concerten en festivals in Leiden, en meer verstand van muziek!

Stuur ons een mailtje: 3v12leiden@gmail.com

"Niks zo gezellig als samen met de groep de sfeer die je op een festival meemaakt aan de lezers thuis door te kunnen geven."