Kekkeris, live muziek in Leiden week 9 Kekkeris, live muziek in Leiden week 9

Alle genres worden weer aangetikt

, Martin Kleijweg

Barhangen, voetjes van de vloer of met je haar wapperen. Hoe ga jij deze week Muziekstad Leiden beleven? De redactie van 3voor12 Leiden geeft je een aantal tips. Luister ook naar de muziekagenda tijdens Live071, elke zondag om 20:00u op Sleutelstad FM.

Rhapsody Of Fire @ Gebr. de Nobel

Woensdag 27 februari - 19:30u

De symphonische metalband Rhapsody Of Fire trekt door Europa met hun nieuwste album ‘The Eighth Mountain’. In de jaren 90 bekend als gewoon 'Rhapsody', brengen deze Italiaanse metalgoden een stevige rockavond met inspiratie uit klassieke hoek.

Mee op deze reis is de zeskoppige Spaanse powermetalact Avalanch, met hun niet zo geheime 'El Secreto' tour.

Meer info

Martijn van Iterson @ Jazzcafé De Twee Spieghels

Woensdag 27 februari - 21:00u

De Spieghels Special van deze maand wordt gevuld door de gelauwerde Leidse jazzgitarist Martijn van Iterson. Zijn spel varieert van jazzrock en fusion tot cross over en acoustic jazz. Zijn liefde voor de gitaar is groot. En hij droomt nog steeds van de ultieme gitaarsolo. Misschien zal hij vanavond zijn droom weer een stukje verwezenlijken.

Meer info

Blaze Bayley @ Gebr. de Nobel

Vrijdag 1 maart - 19:30u

Metallegende Blaze Bayley - bekend als ex-zanger van Iron Maiden (1994-1999) - keert met zijn nieuwe, tiende album 'Live In France' terug naar Leiden. Hij wordt deze tour begeleid door de Britse metalband Absolva.

Meer info

Bastaard Fantasy Awards 2019 + Plunder @ Qbus Club Leiden

Vrijdag 1 maart - 19:00u

Voor iedereen die van fantasy en folkmetal houdt zijn de Bastaard Fantasy Awards een onmisbare barometer voor wat er niet te missen valt binnen de wereld van kastelen en draken. Van boeken en fotografie tot internationale en lokale acts, voor alles is er wel een categorie.

Het is ook een muzikaal mooie avond met de pirate party folk van Plunder! Met invloeden als Ierse folk, balkan en ska zorgen zij voor een woest feestje. 

Meer info

Live en Lazaru’s 2019 Voorronde 1

Vrijdag 1 maart - 20:00u

Live en Lazaru’s is een afvalrace tussen lokale, alternatieve acts. Elke voorronde van deze elfde editie strijden er vier bands om de beker. De nadruk moet liggen op eigen werk, dus voor hoogstandjes in hardrock en meesterwerkjes in metal zit je op vrijdag 1 maart goed.

Vanavond betreden Global Division, Subliminal, Powerswitch en War Babies het podium.

Meer info

Helter Shelter @ Grandcafé De Burcht

Vrijdag 1 maart - 21:00u

Vanavond speelt het Leidse Helter Shelter hun beste covers van The Beatles en The Rolling Stones in het grandcafé in hartje Leiden. Bekende en minder bekende nummers, de klassiekers, de meezingers en wellicht een verzoekje, ze spelen ze rauw en met een eigen twist.

Meer info

Thomas Triemstra @ Galerie Café Leidse Lente

Vrijdag 1 maart - 21:00u

Deze vrijdagavond staat singer-songwriter en multi-instrumentalist Thomas Triemstra in de Leidse Lente voor een intieme avond indie/pop.

Meer info

Kenny B @ Gebr. de Nobel

Zaterdag 2 maart - 19:30u

De afgelopen maanden heeft Kenny B gewerkt aan zijn nieuwe album. De eerste singles ’Sranan mi no gwe’, ‘Oh ja’ en ‘Ik ben hier’ zijn al verschenen. Hier laat hij zich weer van zijn zonnigste kant zien. Tijdens deze voorjaarstour kun je dan ook, behalve hits zoals 'Parijs', een flink dosis nieuwe raggae en dancehall verwachten.

Niet minder zonnig, ook al doet zijn artiestennaam anders vermoeden, is support act Freez. De Zwolse muzikant met verhalen van de straat, het taalgevoel van Gerard Reve en de charme van James Dean begon in de hiphop en verkeert inmiddels in de donkere romantiek. Vanachter de piano versmeedt hij serieuze rap met pakkende melodieën die hij live speelt met band.

Meer info

Wouter Hamel @ Gebr. de Nobel

Zondag 3 maart - 15:00u

Aan de vooravond van zijn nieuwe, derde album, komt Wouter Hamel met zijn band deze middag nieuwerwetse jazzpop uit de jaren 30 en 50 met een jaren 70 sausje uitproberen op het Leidse publiek.

Meer info

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Leiden