Kekkeris, live muziek in Leiden week 8 Kekkeris, live muziek in Leiden week 8

Aftellen naar afpellen

, Bas Kleijweg

Barhangen, voetjes van de vloer of met je haar wapperen. Hoe ga jij deze week Muziekstad Leiden beleven? De redactie van 3voor12 Leiden geeft je een aantal tips. Luister ook naar de muziekagenda tijdens Live071, elke zondag om 20:00u op Sleutelstad FM.

Leidse Lente Luisteravond @ Galerie Café Leidse Lente

Dinsdag 19 februari - 20:30u

Bij de Leidse Lente Luisteravond kan je op een terugkerend open podium telkens weer talent zien. Wie weet aanschouw je wel een aanstormende ster! Tijdens deze editie treden in ieder geval de singer-songwriters Barry van der Zijden en Frank Rensen op, en het Amsterdamse koor Pulze.

Meer info

Leiden Jazz Award (voorronde 1) @ Stadsgehoorzaal

Woensdag 20 februari - 20:30u

De eerste voorronde van de Leiden Jazz Award brengt musici uit alle windstreken bij elkaar, die elk met begeleiding hun kunsten zullen vertonen. Tijdens de eerste voorronde kan je kijken naar Alba Careta Arnaus met trompet en zang, Tristan Schmidt op de piano, Elias Lapia op de alt-sax en Alexandre Lesage ook op piano.

Meer info

De Kift @ Gebr. de Nobel

Donderdag 21 februari - 19:30u

De Kift, fanfarepunk met een grote schare liefhebbers, heeft gepolst onder de fans wat hun beste nummers zijn en zo een Top 30 samengesteld. Deze gaan ze vanavond met veel energie live spelen, dus snaai snel een kaartje! 

Meer info

Coral Springs @ Gebr. de Nobel

Vrijdag 22 februari - 19:30u

Coral Springs is poppunk van deels Leidse bodem. De formatie presenteert vanavond haar debuutalbum 'Always Lost, Never Found'. Ze hebben daarvoor al een aantal ep's en zelfs tours in het buitenland achter de rug, dus alle vruchten van deze ervaring zal je terug kunnen vinden in dit optreden.

Meer info

Omiros Miltiadous Band @ De Twee Spieghels

Vrijdag 22 februari - 21:00u

Omiros Miltiadous komt van het conservatorium en doet de drums bij de naar hem vernoemde jazzformatie. Muziek om makkelijk mee te pakken en onderuit bij te zakken onder het genot van een glas wijn. 

Meer info

Danspaleis Van Kooten @ Gebr. de Nobel

Vrijdag 22 februari - 19:30u

Danspaleis Van Kooten doet de Nobel aan deze avond, en dat betekent dikke disco. Veteranen van vele festivals, back-ups voor grote namen als bijvoorbeeld Candy Dulfer, de vaste crew van Van Kooten is van de partij tijdens deze tourstop. Ook al loop je het risico gerickroll'd te worden, dit is niet iets om te missen!

Meer info

Fleetway @ Galerie Café Leidse Lente

Vrijdag 22 februari - 21:00u

Een vrijdag in de Leidse Lente betekent weer een optreden, dit keer van Fleetway. Met een lijst aan genres variërend van jazz en soul tot country en pop cateren ze naar elke smaak, dus je kan er met een gerust hart een biertje bij doen.

Meer info

Peel Slowly and See @ Leidse Schouwburg

Zaterdag 23 februari - 19:30u

Peel Slowly and See is er ook weer in 2019 en dit jaar groter dan ooit, met meer sfeervolle optredens dan ooit, verspreid over alle hoeken en gaten van de Leidse Schouwburg. Van ambient tot traditionele Ethiopische muziek, het wordt een ontdekkingsreis vol verborgen pareltjes. Verrijk jezelf met onderstaande smaakvolle playlist aan luisterplezier, en hou onze Muzikale Fruitmand in de gaten voor sappige interviews met enkele acts!

Meer info

Vivienne Aerts @ Huiskamerconcert Leiden

Zaterdag 23 februari - 19:00u

Vivienne Aerts is een zangeres met zo'n talent voor jazz dat ze een Fulbright-beurs kreeg en daarmee naar Amerika is vertrokken. Nu is ze even terug in het land en geeft een aantal intieme huiskamerconcerten waar je snel bij moet zijn. De toegangsprijs is inclusief een album, dus dat is al helemaal een koopje! 

Meer info

Postmen @ Gebr. de Nobel

Zaterdag 23 februari - 19:30u

Postmen bestaat 20 jaar en dat wordt gevierd met drie ep's met nieuw materiaal. Als veteraan in het schrijven van liedjes heeft Remon Stotijn naast zijn eigen werk ook tal van grote Nederlandse artiesten van nummers voorzien, zoals bijvoorbeeld Anouk en Def Rhymez. Met een magische mix van rap en reggae staat hij echter geheel in zijn eigen element. Schaf rap een ticket aan!

Meer info

Troublegum @ Rockcafé Lazaru's

Zaterdag 23 februari - 21:00u

Troublegum maakt covers die knallen. Met een focus op 80's en rocknummers met een hoog testosterongehalte lokt de band je uit je tent. Hou je van acts zoals Cheap Trick en Stiltskin? Dan kan je je hierbij lekker uitleven!

Meer info

Activation Synthesis XI @ Vrijplaats Leiden

Zaterdag 23 februari - 21:30u

Pakken psychedelica je bij de lurven? Dan moet je deze zaterdag naar de Vrijplaats toe. Drie dj's draaien namelijk niets anders. Dans lekker mee op de tunes van DJ DR. NOX, Sentymo en Psykela.  

Meer info

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Leiden