Kekkeris, live muziek in Leiden week 4 Kekkeris, live muziek in Leiden week 4

In de ban van blues en jazz

, Nike Liscaljet

Barhangen, voetjes van de vloer of met je haar wapperen. Hoe ga jij deze week Muziekstad Leiden beleven? De redactie van 3voor12 Leiden geeft je een aantal tips. Luister ook naar de muziekagenda tijdens Live071, elke zondag om 20:00u op Sleutelstad FM.

Leidse Blues- en Jazzweek 2019

Maandag 21 januari - Zondag 27 januari

Het is de week van de 39e editie van de Leidse Blues- en Jazzweek. Er vinden dit jaar nog meer concerten plaats op meer locaties, en er zijn bijzondere nieuwe activiteiten; Tata Steel Chess ’n Jazz, Movie ’n Jazz en Jazz ’n Lunch/Diner/Bites. Enkele tips:

- Maandag: Openingsconcert met Karel Boehlee, Theo de Jong & Peter Tiehuis en Paul van Kessel & Daniel von Piekartz (Jazz in de kamer)
- Dinsdag: Wouter Kiers en vage kennissen
- Woensdag: Kroegentocht op 36 locaties, met oa Sugarboy and the Sinners en Trash
- Donderdag: Brian James & Ewald Ebing en Men in Blues
- Vrijdag: Licks and Brains ft. Benjamin Herman en Free Spirits
- Zaterdag: Baskar & Atanga BoomBplusC Pop en Jazz Opleiding en Guido Marchena Swing Society
- Zondag: Roberto Galanto en Pam MacBeth & Chris Koenen

Meer info

Donnerwetter ‘Rocco plays Cash’ @ Gebr. de Nobel

Donderdag 24 januari - 19:30u

Zoals Johnny Cash de songs van anderen tot zeer persoonlijke hoogtepunten zong, zo zingt Rocco Ostermann de versies van 'the man in black' wederom naar een andere dimensie, die van apocalyptische gospels en countrybluessongs.

Meer info

Moonday @ Galerie Café Leidse Lente

Vrijdag 25 januari - 21:00u

Heb je tussen de blues en jazz zin in een beetje americana met een funky riff en groovy break hier en daar? Of verlang je toch vooral naar die zonnige zomeravondvibes op deze koude winteravond? Check dan het Rotterdamse Moonday!

Meer info

Terrorizer + Skeletal Remains + De Profundis @ Gebr. de Nobel

Vrijdag 25 januari - 18:30u

Voor je wekelijkse portie death metal ga je deze week naar de Amerikaanse oude rotten van Terrorizer, die het podium vanavond delen met Skeletal Remains en De Profundis

Meer info

Black Tarantula @ Vrijplaats Leiden

Zaterdag 26 januari - 21:30u

Genieten van de Indonesische cultuur en lekkere nederkraut doe je vanavond bij de Vrijplaats. Na het videoreisverslag van Cynthia Schild in Indonesië, eventueel voorafgegaan door een Indonesische, veganistische rijsttafel, dans je de nacht in met het Leidse Black Tarantula.

Meer info

Yallah! Yallah! @ Gebr. de Nobel

Zaterdag 26 januari - 23:00u

Nog niet uitgedanst? Geniet dan van de Marokkaanse en Palestijnse hiphop, Egyptische en Israëlische reggaeton, Libanese speeddabke, Syrische trap en talloze andere Middenoosterse vibes van Yallah! Yallah!

Meer info

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Leiden