Barhangen, voetjes van de vloer of met je haar wapperen. Hoe ga jij deze week Muziekstad Leiden beleven? De redactie van 3voor12 Leiden geeft je een aantal tips. Luister ook naar de muziekagenda tijdens Live071, elke zondag om 20:00u op Sleutelstad FM.

Licks & Brains met Eric Vloeimans @ Scheltema Leiden

Woensdag 18 september - 21:00u

Waar bigbands in de hoogtijdagen van de swing in de jaren 30 en 40 het publiek in extase brachten met hun opzwepende dansmuziek is die rol tegenwoordig weggelegd voor dj’s met hun electronische beats en grooves. Op hun de nieuwe ep 'Electric Minds' heeft Licks & Brains de dance music van nu vertaald naar de energie en live ervaring van een bigband, zowel op de plaat als op het podium.

Op donderdag 17 oktober gaat 'Electric Minds' officieel in première in TivoliVredenburg, maar in Scheltema Leiden speelt de band vanavond, met meestertrompettist Eric Vloeimans, voor het eerst het hele album live als try-out.

Deze primeur wil je toch niet missen?

Meer info

M.F.L.S. presents: Stitches @ Gebr de Nobel

Donderdag 19 september - 17:30u

Ook wel eens last van Disco Fever? Dat komt goed uit, want feest-/coverband Stitches zorgt vandaag dat je genoeg beweegt. De band, bestaande uit zeven aanstaande artsen, zorgt met hun razende muziek en strakke performance dat je hart sneller gaat kloppen en is dé ultieme knaller voor een onvergetelijk feest in de Nobel.

Maak je klaar voor een avond waar de veelzijdige band samen met support Break A Leg, een show brengt in hoog tempo met medleys van de grootste hits van vroeger en nu.

Meer info

Misþyrming, Darvaza, Vortex Of End @ Gebr de Nobel

Donderdag 19 september - 19:00u

Het is weer tijd om met de haartjes te wapperen, en hard ook. In het teken van het nieuwe album 'Algleymi', maken Misþyrming, Darvaza en Vortex Of End donderdag de Nobel onveilig. Extra bijzonder, want dit is de enige show op Nederlands grondgebied van deze tour!

Misþyrming is een grote naam binnen de black metal scene, met een monumentaal debuutalbum en een indrukwekkende livereputatie. Vuur en chaos met punk- en rock 'n' roll attitude.

Een cocktail van black metal talent en importantie, zo kan Darvaza ook wel worden omschreven. Gionata Potenti (ofwel Omega), een drummer van statuur met name bekend van Blut Aus Nord en nog zo'n 30+ (niet overdreven!) andere bands en zanger Wraath (One Tail, One Head, Mare, Whoredom Rife, etc.) vormen samen het kloppend hart van de band.

Ook Vortex Of End brengt nieuw materiaal ten gehore. Deze Franse band presenteert de nieuwe plaat 'Ardens Fvror'. Met veel chaos en negativiteit heeft de band geen enkele intentie het de luisteraar makkelijk te maken.

Meer info

Nacht van Ontdekkingen

Zaterdag 21 september - 17:00u

Luisteren naar lezingen in het Academiegebouw. Genieten van muziek in de Hortus. Een debat bijwonen in de Oude UB. Struin zaterdag door de Leidse binnenstad tijdens de Nacht van Ontdekkingen en beleef een nacht die je nooit meer vergeet.

Geniet van meer dan 100 muziek- en theateroptredens, lezingen, talkshows en live wetenschap. Het thema van dit jaar, licht en donker, is ingegeven door het 350e sterfjaar van Rembrandt.

Duik in de Nacht en laat je verlichten…

Meer info

Drip James ep release @ Vrijplaats Leiden

Zaterdag 21 september - 21:00u

Het is tijd voor een feestje! Niet zomaar een feestje, want zaterdag brengt Drip James zijn debuutep 'I’m Drip James, **tch' uit.

Om Leiden hiervan te laten proeven, komt Drip James vanavond naar de Vrijplaats. De ep staat in het teken van Drip James himself en iedere track zal een andere kant van de rapper laten zien.

Line-up
Leyroy Elshot
Young Briefgeld
Jesse Jayson
GoyardYardy
Big Black Muzik
Drip James

Meer info

Splinter @ Dranklokaal de WW

Zaterdag 21 september - 20:30u

Laat de rebel in je los met rockband Splinter! Deze (splinter)nieuwe band bracht  onlangs hun eerste videoclip 'Hurt'' uit. De superformatie bevat leden van de opgeheven bands Death Alley (Douwe en Sander op zang en gitaar), Birth of Joy (Gert-Jan op orgel) en Vanderbuyst (Barry op drums). Zaterdag staan ze klaar om zichzelf aan de wereld te laten zien, en horen!

Meer info

The Peterlees @ Rockcafé Lazaru's

Zaterdag 21 september - 21:00u

Drie punkbands voor de prijs van niks!

Lokale helden The Peterlees hebben maar één missie: Spelen zo hard en vaak als ze kunnen. De band is opgericht in 2012 en geïnspireerd door The Bronx, Zeke en Cancer Bats. Voor wie niet vies is van een portie punkrock, hardcore en rock 'n' roll.

Sun-0-Bathers is een punkrockformatie uit Leeuwarden. Denk aan een liefdesbaby tussen Zeke, Pennywise en Night Birds, met veel scheurende gitaarsolo's en abrupte riffwisselingen.

Het Moordrechtse Oskoed Slotters brengt aanstekelijke skatepunk beïnvloed door bands als Good Riddance, Heideroosjes, Blink 182 en NOFX. Ze debuteerden in 2016 met 'Ofcourse I'd Like To Save The World, Just Not Today'.

Meer info