Barhangen, voetjes van de vloer of met je haar wapperen. Hoe ga jij deze week Muziekstad Leiden beleven? De redactie van 3voor12 Leiden geeft je een aantal tips. Luister ook naar de muziekagenda tijdens Live071, elke zondag om 20:00u op Sleutelstad FM.

Leidse Lente Luisteravond @ Galerie Café Leidse Lente

Dinsdag 23 juli - 20:00u

Of je nou komt als bezoekers of artiest, één ding is zeker: dinsdagavond is er weer genoeg talent te spotten in de leukste huiskamer van Leiden! Ze hebben een gevarieerd van programma voor je in petto, te beginnen met Sergio Lopez en zijn band, gevolgd door Amanda Jongbloed & The Long Tall Guys. Daarna kan je je laten meeslepen voor de gedichten en spoken word van Lama Waaien.

De Luisteravond is een terugkerend open podium voor lokaal talent dat zich graag eens wil laten horen aan een intiem publiek. Van muzikanten en dichters tot stand-up comedians, er kan van alles langskomen. Wie weet kijk je later terug op deze bijzondere avond wanneer een deelnemer landelijk doorbreekt.

Meer info

Ace (Neil Young Tribute) @ Rockcafé Lazaru's

Vrijdag 26 juli 20:30u

Neil Young fans opgelet! Wegens groot succes van vorig jaar keert tributeband Ace terug naar Lazaru's! Maak een reis door de vele nummers van Neil Young, van akoustisch tot crunchy. Natuurlijk komen de hits voorbij, maar ook kun je materiaal verwachten van de lp 'Harvest', waarmee Neil Young in 1972 doorbrak als soloartiest.

Meer info

Sofa @ Café Rembrandt

Zaterdag 27 juli 21:00u

Zin om los te gaan? Kom zaterdag naar naar Café Rembrandt, waar allround coverband Sofa klaarstaat om een feestje te bouwen! Sofa is gevormd in 2014 en begon oorspronkelijk als akoestisch trio. De band is inmiddels zeer bekend in omgeving Leiden en heeft een aanstekelijk en energiek repertoire met hits van de 70s tot en met de actuele hitlijsten. Van Bruno Mars tot Kings of Leon en De Dijk, alles komt voorbij. Een avondvullend programma waarover jullie nog lang zullen napraten!

Meer info
 

PUUR @ Park Landskroon

Zaterdag 27 juli 14:00u

Park Landskroon wordt dit weekend weer omgetoverd tot paradijs op festival Puur! Even de dagelijkse sleur ontsnappen met de beste muziek, de mooiste mensen en het lekkerste eten in een paradijselijke omgeving. Dit jaar is er een line-up waar je niet omheen kunt. Verwacht house, techno, disco en toffe chill-outs. Kortom: een dag PUUR genieten. Tot dan!

LINE UP

☲ DOORGEDRAAID ☲
Industrialyzer
Gary Beck
Hackler & Kuch
Size & Hugo Mathieu
Erik Lourenssen & Tazi
Sebba
Maxi Club DJ's

☲ PUUR CLASSICS ☲
Chris Deluxe
Partysquad
DJ Chris
Louis (Der Alte)
Lil Zjans
DJ Vuz
DJ Pablo
DJ Olaf
Michael Christen
Otto Wunderbar
SGXL
Barry Badpak

☲ LOLO’S DISCOTHEQUE ☲
Late Nite Tuff Guy
Pabels
David Vunk
Soultage
Maskilo Man / Tifra / Lolo