Barhangen, voetjes van de vloer of met je haar wapperen. Hoe ga jij deze week Muziekstad Leiden beleven? De redactie van 3voor12 Leiden geeft je een aantal tips. Luister ook naar de muziekagenda tijdens Live071, elke zondag om 20:00u op Sleutelstad FM.

Gothverdomme @ Rockcafé Lazaru's

Vrijdag 5 juli - 21:00u

Kom gothverdomme van die bank af!

Lifeless Past is een Nederlandse band die zich laat inspireren door de postpunk- en deathrockbeweging uit de jaren 80. De twee ambitieuze muzikanten flirten met new wave, punkrock en traditionele gothic rock. Hun muziek brengt een geloofwaardige wind uit het verleden met teksten die sociale affaires, persoonlijke ervaringen, romantiek en mentale worstelingen weerspiegelen. Hun live-optredens worden gekenmerkt door hun verlossende, weelderige gitaarmelodieën en duistere, beklemmende basgeluiden over groovy en aanstekelijke drums.

WISBORG is opgericht in het begin van 2017 en creëert beklijvende muziek die put uit elementen van dark wave en post-punk. Visueel worden ze beïnvloed door de esthetiek van het Duitse stille-filmtijdperk.

Het geluidsproject Hjernedød van een Leidse musicus is geïnspireerd door verschillende genres zoals noise, ambient, synthpop, black metal, power electronics, filmsoundtracks, drone en nog veel meer.

Meer info

Vrijplaatsfestival

Zaterdag 6 juli - 21:30u

De beste muziek van over heel de wereld hoor je deze zaterdag op het Vrijplaatsfestival.

Craig Sutton (t.a.f.k.a. The Flamenco Thief) brengt een dansbare experimentele mix van rumba, hiphop, flamenco, percussie en wat gitaar, loops en elektronica uit de UK.

Op de rand van muziek en performance-kunst brengt de Franse Antez een intens geluidlandschap van drone. Slechts één vat, één lamp, veel ijzer en eindeloze cirkels. Mindblowing!

Hurricane Joe (bekend van GEWOON FUCKING RAGGEN) is een zanger uit Rotterdam. Zijn muziek is een kant en klare mix van country en de rauwe klanken van punk.

Feral Booty uit Seattle maakt traditionele volksmuziek uit een post-apocalyptische toekomst.

En de Leidse DJ Francesco sluit af met de beste wereld- en niet-zo-wereldse muziekjes.

Meer info

Woodstock Leiden

Zaterdag 6 juli & Zondag 7 juli - 21:00u

Het is weer tijd om de bloemenkrans op te zetten, want Woodstock Leiden brengt flower power terug naar Leiden! Tijdens het jaarlijks terugkerend zomers muziekspektakel op de Leidse grachten wordt de binnenstad ondergedompeld in de muziek uit de zestiger en zeventiger jaren. Dit jaar staan op het programma:

Zaterdag:
Blended
Red House
Frenk & The Lean Machine
Riesband
Just Fine
Superfly
Mean Machine
The Keytone Cops

Zondag:
Electric Blues
OTIS
Expired Faces
S.O.U.L.
Fleetway
Second Floor
Late or Never
Sunblock

Meer info

Leerlingenpresentatie Popschool @ De Plek

Zondag 7 juli - 14:00u

Talent spotten in het zonnetje, wie wil dat nou niet? Zondag heb je de kans, want leerlingen van Popschool Leiden staan klaar om te laten horen wat ze in huis hebben. In de buitenlucht, begeleid door hun docenten, geven de leerlingen naast het gebouw een presentatie die voor altijd als muzikale herinnering in de gedachten zal blijven.

Meer info