Barhangen, voetjes van de vloer of met je haar wapperen. Hoe ga jij deze week Muziekstad Leiden beleven? De redactie van 3voor12 Leiden geeft je een aantal tips. Luister ook naar de muziekagenda tijdens Live071, elke zondag om 20:00u op Sleutelstad FM.

VLTIMAS + AnthropomorphiA @ Gebr. de Nobel

Woensdag 26 juni - 19:30u

VLTIMAS bestaat uit oud-bandleden van Mayhem, Morbid Angel en Cryptopsy. De muziek laat zich typeren als soundscapes van black metal in combinatie met een vleugje death, om zo het beste uit beide genres naar voren te brengen.

AnthropomorphiA is van Nederlandse bodem en blaast je weg met de gruwelijkheid die we van metal kennen, maar dan met prog-invloeden om ook de doorgewinterde metalhead iets fris te bieden. De geit om aan Satan te offeren moet je zelf meebrengen.

Meer info

Albumrelease Sink The Bismarck @ Gebr. de Nobel

Donderdag 27 juni - 19:30u

Sink The Bismarck verkent nieuwe wateren met een eerste albumrelease. Deze cruiserockformatie viel al vaak in de prijzen (o.a. Popprijs Haarlemmermeer en Grote Prijs van de Bollenstreek), en ook live gaat het er heftig aan toe.

Als support nemen ze Left Alive mee, die doet denken aan Paramore. Voor een dubbel potje punk kan je het niet beter treffen!

Meer info

Ruth Geerse band @ Galerie Café Leidse Lente

Vrijdag 28 juni - 21:00u

Ruth Geerse en haar band spelen samen jazz met invloeden uit pop en latin. Origineel werk wisselen ze af met een reeks vernieuwende bewerkingen van tijdloze klassiekers. Naast cafés en hotels verrijkt de act ook festivals met hun vrolijke aanwezigheid, en deze avond kan je ze zien schitteren in de Leidse Lente. 

Meer info

Nymph @ Rockcafé Lazaru's

Vrijdag 28 juni - 21:00u

Nymph is een unicum: een Nederlandse frontvrouw die ondersteuning krijgt van een stel dudes van Down Under. Ze komen voor een tour naar de Lage Landen. Hun muziek bruist van de politieke passie, zoals je aan de teksten kan horen. Naast rock komt er zelfs af en toe wat rap langs, momenten waarop de formatie doet denken aan Rage Against The Machine. Ben je voor nummers met net dat beetje meer diepte, dan moet je dit meemaken!

Meer info

Cliprelease The Stream @ Breehuys 16

Vrijdag 28 juni - 19:30u

The Stream geeft vanavond een gratis show ter gelegenheid van een cliprelease. Om welk nummer het gaat zul je zelf moet komen bekijken, maar gezien de verhalende muziek van de band zal er vast weer verfijnde cinematografie aan te pas zijn gekomen.

Tegelijkertijd kun je ook genieten van de indierock van Panda Noir en de heerlijk ouderwetse muziekstijl van Sunday At Eight. Deze act lanceert trouwens ook een nieuwe clip op dezelfde avond, dus het is twee voor de prijs van één.

Meer info

Instore The KIK @ Velvet Music Leiden

Zaterdag 29 juni - 16:30u

The Kik haalt haar kicks uit het hertalen van Engelse nummers naar het Nederlands, met een frisse nieuwe tekst. Maar er komt ook origineel werk bij kijken dat je nergens anders terug kan vinden.

Pas brachten ze een dubbelaar uit: live-opnames van hun theatertour waar ze het werk van Boudewijn de Groot in het zonnetje zetten. Het werd met een compleet orkest uitgevoerd, dus alle toeters en bellen zitten eraan. Dit laatste past qua ruimte waarschijnlijk niet in een platenwinkel, maar dit wordt nog steeds een instore die je niet wilt missen.

Meer info

Headfirst @ Rockcafé Lazaru's

Zaterdag 29 juni - 21:00u

Headfirst maakt hardrock van Leidse bodem, en doet al twee jaar op een rij mee aan de Popronde. Een album is in aantocht, maar thuishonk Lazaru's pakken ze toch even mee voor een optreden tussendoor. Wat er op het label staat is precies wat je krijgt: ruig, energiek en headbangen geblazen. 

Meer info

Festival de Fusie @ USC

Zaterdag 29 juni - 14:00u

Festival De Fusie brengt de banken en bierkratten naar buiten om de sfeer van een studentenhuis neer te zetten in de buitenlucht. DJ's draaien door van de middag tot laat in de avond, en als je het dansen beu bent kan je altijd even neerploffen onder het genot van een drankje. 

Elke liefhebber van disco en house zal kunnen genieten van (even ademhalen): DJ Lau ft. Saxy R, Eddie Amore, Jumelage, Tifra, Puur Classics, Platenbakker, Vaux, Inferno Base, en nog vele anderen. De cultuurstage heeft naast vermakelijke acts ook singer-songwriter Jonne Laurien, voor diegene die even wat anders wil. 

Meer info