Barhangen, voetjes van de vloer of met je haar wapperen. Hoe ga jij deze week Muziekstad Leiden beleven? De redactie van 3voor12 Leiden geeft je een aantal tips. Luister ook naar de muziekagenda tijdens Live071, elke zondag om 20:00u op Sleutelstad FM.

Martijn van Iterson @ De Twee Spieghels

Woensdag 19 juni 21:00u

Nog geen plannen vanavond? Kom en wals, ruik en slurp van de beste wijnen en geniet van de mooiste live muziek tijdens de Spieghels Special. Dit keer wordt de Special verzorgd door een echte rasmuzikant, een jazzmuzikant in hart en nieren: Martijn van Iterson!

Martijn is een van de beste jazzgitaristen van Nederland en tevens componist en docent. Hij studeerde in 1993 cum laude af aan het Hilversums Conservatorium waar hij onder andere les had van Wim Overgaauw.

Meer info

Unplugged Session @ Old School

Woensdag 19 juni 19:00u

Geen verstekers, geen kabels, alleen puur gitaar en zang. We hebben het natuurlijk over Unplugged. Slecht nieuws: Helaas is dit alweer de laatste editie voor de zomer. Goed nieuws: De organisatie heeft een volgeboekte avond vol topartiesten voor je in petto!

Elk optreden bestaat uit drie nummers waarvan maximaal één cover. Vanavond staan klaar om te spelen:

- Kwint Mackenbach & Aline van Rijn
- Kevin van der Meijden
Britt Gerhardt
- Flin Fabel & Layla
Remi Olivier
Thomas Triemstra & Elise Joy Kommer
Tessa Josephina
Joel Steendam
Yellow Submarine

Meer info

White Feather @ Rockcafé Lazaru's

Zaterdag 22 juni 21:00u

Een ouderwets avondje rocken in Lazaru's met White Feather. Deze instrumentale hardrockband, die in 2016 de juryprijs van Live en Lazaru's binnensleepte, bestaat uit vier studenten afkomstig uit de regio Eindhoven. Samen produceren zij harde, groovende en catchy riffs, die naadloos op elkaar aansluiten en deel uit maken van te allen tijde boeiende composities. White Feather laat muzikale invloeden horen van bands als Focus, Rage Against The Machine en Deep Purple.

Meer info