Barhangen, voetjes van de vloer of met je haar wapperen. Hoe ga jij deze week Muziekstad Leiden beleven? De redactie van 3voor12 Leiden geeft je een aantal tips. Luister ook naar de muziekagenda tijdens Live071, elke zondag om 20:00u op Sleutelstad FM.

Leidse Lente Luisteravond @ Galerie Café Leidse Lente

Dinsdag 11 juni 20:00u

Een avondje talent spotten vanuit de leukste huiskamer van Leiden, klinkt goed toch? Dat kan vanavond bij de Leidse Lente Luisteravond. Helaas alweer de een na laatste editie voor de zomerstop. Dat mag de pret niet drukken, we hebben namelijk een editie bomvol talent! Dit keer van de partij zijn dichters Van Deursen en Vis en de vrolijke geluiden van The Happy Acorns.

De Luisteravond is een terugkerend open podium voor lokaal talent dat zich graag eens wil laten horen aan een intiem publiek. Van muzikanten en dichters tot stand-up comedians, er kan van alles langskomen. Wie weet kijk je later terug op deze bijzondere avond wanneer een deelnemer landelijk doorbreekt.

Meer info

The Bruceband @ Gebr. de Nobel

Donderdag 13 juni 19:00u

Sprintsteenfans opgelet! Dit jaar is het 35 jaar geleden dat Bruce Springsteen zijn roemruchte zevende album uitbracht, 'Born In The USA'. Daarom vanavond een band in de Nobel die Springsteen ademt. 

The Bruceband bestaat ruim 15 jaar en heeft door de jaren heen vele podia en festivals aangedaan in binnen- en buitenland en een reputatie opgebouwd als 'the next best thing”. Met een repertoire van ca. 150 Springsteensongs worden verzoekjes vrijwel altijd gehonoreerd en is geen enkele show hetzelfde. Door de enorme energie die de band keer op keer laat zien is door de jaren heen een grote schare fans opgebouwd.

Meer info

ScooterRoy and the Hitmachine @ Qbus Club Leiden

Zaterdag 15 mei 20:00u

Vanavond gaan alle voetjes van de vloer in het Muziekhuis. Waarom? Electro rock ‘n’ roll guitartrio ScooterRoy and the Hitmachine brengt hun debuutalbum uit, reden voor een feestje dus!

Een avond vol nieuwe nummers, maar ook vertrouwde hits en toffe support acts: Lion, Meet Lizard en Dr. Uggs. Eén grote dansbare mengelmoes die je beter mee kunt maken dan achteraf teruglezen, want zoals ze zelf zeggen: "bijzijn is meemaken!"

Meer info

Mean Machine @ Café Rembrandt

Zaterdag 15 juni - 21:00u

Behoefte aan een lekkere portie rock 'n' roll? Kom dan vanavond naar Café Rembrandt voor een show van huisband Mean Machine. Deze Leidse coverband bestaand uit Henk van Alphen (zang), Eric Veloo (gitaar), Dion de la Rie (drum), Kees ten Veen (bas) en Cissy Veloo (zang), brengt vertrouwde klanken van vrijwel alle grootheden uit de rock 'n' roll. Denk aan o.a. Anouk, Foo Fighters, 3 Doors Down, Alice in Chains, Iggy Pop en Herman Brood.

Meer info